
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami[ recept č. 28857 zo dňa 1.7.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg vykosteného, krásne prerasteného bôčika bez kože, 175 g tmavého trstinového cukru + 2 PL na jablká, 125 ml balzamikového octa, 2 strúčiky cesnaku, morská soľ, čierne korenie, 2 - 4 jablká POSTUP PRÍPRAVY Zaujímavá, ale veľmi chutná kombinácia. Balzamiko spolu s cukrom urobia v rúre na bôčiku úžasne chutnú, chrumkavú, skaramelizovanú kôrku. Odporúčam všetkým, ktoré sa neboja experimentovať ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Bôčik umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky o veľkosti sústa. ![]() Kocky mäsa napicháme na kovové ihly alebo špajle. ![]() V miske zmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 125 ml balzamikového octu, 175 g (alebo pokojne o niečo menej) cukru a cca 150 ml vody. Ja som dala vody 250 ml - tak ako bolo v recepte, ale je to zbytocne vela, pocas pecenia som musela vypek viackrat s naberackou odcerpat, lebo maso sa mi skôd dusilo ako pieklo. Dusenie zo začiatku nevadí, ale ku koncu je dobré odobrať z pekáča väčšinu výpeku, aby sa rebierka krásne pripiekli. Zmes v miske okoreníme a osolíme. ![]() Špízy uložíme do pekáča, zalejeme pripraveným nálevom a prekryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 30 minút. Potom obal dáme dole, teplotu zvýšime na 200 °C a dopekáme za občasného obracania asi hodinu, kým povrch mäsa neskaramelizuje. JAbĺčka si pripravíme takto: Jablká pokrájame na kolieska alebo mesiačiky. Nepriľnavú panvicu si rozpálime, nasypeme do nej cukor a jablka a opekáme cca 2 minúty, kým neskaramelizujú. Podávame s bôčikom a pár kvapkami balzamico octu. Ja som k bôčiku podávala aj nové opekané zemiačiky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (1.7.2010, 11:58) |
Adi, tuto foto ked som zbadala, hned som vedela, ze je tvoja ![]() ![]() Hned by som si dala, vyzera to fantasticky, niekedy urcite urobim ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.7.2010, 11:34) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 1.7.2010, 12:10) |
ja som bocik milivala, hlavne peceny.... a nemala som problem a bola som chudunka.... co som pribrala, no teda uz aj dost som zhodila tak som si zacala davat pozor na jedlo a vsetko zdrave vatsinou, sem tam prehresim, ale ked si dam nieco tazke tak mi je zleee hrozne.... ale vypada to lakavo.... ja by som si hned dala, ale k tomu asi liter hylaku.... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:18) |
Veronika, Hylak by nebol potrebny ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 8:01) |
Ja moc na taketo masko(ako je bocik),moc nie som ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:20) |
MAťka, ja bôčik skoro vôbec nerobievam, nejedla som ho tuším aj 5 rokov ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 14:45) | |
hej? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 15:13) | ||
nooo, mozno by sa aj dalo, len ci by potom chudé mäsko neostalo vyschnuté ako podošva...totiž, ten tuk je niekedy aj na niečo dobrý ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |