Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 9.9.2008 |
Naposledy: 6.3.2024 20:53 |
Aktualizácia: 5.1.2020 18:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Grofkin koláč
[ recept č. 28191 zo dňa 13.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
440 g polohr. múky, 1 hera, 4 žľtky, 100g práškov. cukru, 1 kg jablk, 4 bielky, 160 g kryštal, cukru, hrozienka škoricový cukor. Mandlové lupienky.
POSTUP PRÍPRAVY
Z múky ,hery, zo žľtkov a z cukru vypracujeme cesto. Kúsok si odložíme do mrazničky.Cesto vyválkame na suchý plech nastrúhame olúpané jablká, posypeme hrozienkami, škoricovým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 170 C . Cesto si len predpečieme. Vyberieme z rúry, vyšlaháme bielky s kryšt. cukrom na pevný sneh a natrieme na predpečený koláč. Na sneh nastrúhame cesto z mrazničky a posypeme lupienkami z mandlí dáme zapiecť dozlatista pri teplote cca 160 C.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
je veľmi šťavnatý
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Eva J. (EBJ) ID 142116 (22.7.2010, 14:11) |
ja kolac s tymto nazvom robim uz dlho, myslim, ze v zivote bol recept, len bez mandli a na jablka idu posekane orechy este... ja si davam tie vyslahane bielky hned, aj nastruham vrchne cesto a dam rovno cele piect... raz som dokonca zabudla na tu bielkovu hmotu, ale kolaciku to neublizilo... paci sa mi na nom, ze sa neda pokazit aspon sa mi to este nepodarilo |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (18.6.2010, 18:07) |
Super, takéto koláčiky milujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.6.2010, 8:46) |
koláčik máš nádherný a veľmi sa mi páčia aj tie nádobky |
ODPOVEDAŤ |