Dana K. (helldana) ID 94605 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Krokantové rezy
[ recept č. 28017 zo dňa 9.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 vajcia, 160 g cukor krupica, 160 g hladká múka, troška PDP, 6 lyžíc vody 2 lyžice kakaa\\\\r\\\\nPlnka: 300 g masla, 150 g cukru, pol litra milieka, 1 zlatý klas, 2 vanilkové cukre, 0,5 dl rumu, 200 g krokantu urobeného z cukru a lieskových orieškov
POSTUP PRÍPRAVY
Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridáme cukor, žĺtka, vodu, nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom. Takéto cesto upečieme jedno. Dve pripravíme rovnako, ale pridáme aj 2 lyžice kakaa. \\\\r\\\\nPlnka: Deň pred pečením si pripravíme krokant, rozmixujeme ho na prášok. Z pol litra mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame puding, rum a krokant.\\\\r\\\\nJedno kakaové cesto natrieme ríbezľovým lekvárom, naň navrstvíme polovicu plnky, na plnku dáme bledé cesto a naň druhú polovicu plnky. Druhé tmavé cesto natrieme lekvárom a lekvárovou stranou ho dáme na plnku. Vrch jemne potrieme troškou krému a polejeme čokoládovou polevou. |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (9.6.2010, 17:55) |
ako sa robi krokant?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (9.6.2010, 19:57) |
fiha....nikdy v zivote som o takom nepocula...dakujem pekne za rady...pravdaze oprobujem:o)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.6.2010, 18:20) |
Kika - mrk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21299 ... namiesto mandlí dáš opražené nasekané lieskovce ... a po vychladnutí tej karamelovej gule to rozbiješ tĺčikom, a pod  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana K. (helldana) ID 94605 (9.6.2010, 18:09) |
Krokant si urobíš tak, že dáš najlepšie na teflonovú panvicu kryštáľový cukor, troška ho povrkaš vodou. Keď skaramelizuje do hnedej farby vhodíš do neho opražené lieskové oriešky. Troška to necháš prebublať. Vymastíš si pekáčik, alebo aj tanier olejom a vyleješ to tam. Necháš úplne vychladnúť. Potom sa to dá pekne odlepiť a rozlámať na väčšie kusy. Tie si dáš do mixéra a pomelieš. Dobre je nepomlieť ho úplne na prach, lebo to lepšie chutí, keď cítiť v plnke ten krokant. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava B. (Borka32) ID 153119 (9.6.2010, 15:25) |
zaujímalo by ma, ako robíte čokl. polevu, ja mám stále buď riedku, alebo potom sa zas pri krájaní strašne láme ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana K. (helldana) ID 94605 (9.6.2010, 15:29) |
Ja robím polevu v hrnci s dvojitým dnom, teda v mliekovare. Rozlámem 200 g čokolády, dám cca 30 g CERY, troška oleja a roztápam. Dobre ju treba vymiešať, aby nezostávali na koláči také "mapy". Keď je troška vychladnutá potrošky lyžicou oblievam a nakoniec nakláňam plech s koláčom, aby bola ronomerná. Keď krájam, používam dva pilkové nože, z ktorých jeden sa stále nahrieva v hrnci s vriacou vodou. Najprv horúcim nožom narežem polevu a potom dokrojím koláč. Nehrozí, že by sa poleva polámala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |