
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)JAHODOVÁ ŽELÉ TORTA[ recept č. 27802 zo dňa 3.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru,100 g hladkej múky, 20 g kakaa. ŽĹTKOVÝ KRÉM: 5 dl mlieka, 75 g zlatého klasu, 125 g kryš.cukru, 1 žĺtok, 125 g masla /môže byť aj palmarín/. ŽELATÍNA: 5 dl šťava z kompótu /keď nie je dostatok, doliať vodu/, 100 g kryš.cukru, 10 g cukrárenského želé. POSTUP PRÍPRAVY Bielky a kryš.cukor vymiešame na tuhý sneh. Pridáme žĺtky a zamiešame do hmoty zmes hladkej múky a kakaa. Takto pripravenú hmotu dáme do tortovej formy, zarovnáme a pri teplote 180 stupňov pomaly pečieme 40 min. 2/3 mlieka a kryš.cukor dáme variť. Zvyšné mlieko rozmiešame so zlatým klasom a žĺtkom. Uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného premiešania vychladíme. Vymiešame maslo a pomaly pridávame plnku k maslu. Z kompótovej šťavy, kryš.cukru a želatíny urobíme polevu. Na vychladený korpus natrieme krém, na ktorý poukladáme jahody. Necháme trocha vychladnúť a potom zalejeme želatínou. |