končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)JABLKOVÝ MREŽOVNÍK[ recept č. 27559 zo dňa 29.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 40dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 14dkg masla, 14dkg práškového cukru, 2 vajíčka, 2PL mlieka, citrónová kôra. Nastrúhané jabĺčka, šťava z citróna, hrsť hrozienok zaliatych rumom, 2 škoricové cukry,ríbezľový toping, pomleté orechy cca 10dkg. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka ošúpeme nastrúhame, zasypeme škoricovým cukrom,primiešame šťavu z citróna, pridáme hrozienka namočené v rume aj s rumom. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vajíčka a mlieko, premiešame a pomaly v miešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto si rozdelíme na dve ciestka: jedno na spodok a druhé navrch /buď ako celý plát, alebo ako mriežku/ Dáme do chladničky vychladiť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Po vychladení jedno cesto vyvaľkáme a dáme na spodok vymasteného a vysypaného plechu. Na cesto natrieme ríbezľový toping, posypeme pomletými orechami a navrstvíme jabĺčkovú masu. Navrch dáme druhé rozvaľkané cesto, alebo urobíme mriežku. Dobrú chuť :-)))) |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (29.5.2010, 20:52) |
ten vyzerá veľmi dobre |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (29.5.2010, 21:45) | ||
Ďakujem Irmuška piekla som ho pre synátora | ||
ODPOVEDAŤ |