Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Teplý špagľový šalát
[ recept č. 26834 zo dňa 10.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g špargle,cherry paradajky,čerstvý špenat alebo sekaný mrazený (nie pyre),opražene mandle,cesnak,rozmarín,olivový olej,sol,nové male zemiaky,maslo,pažítka
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky umyjeme,dame na pekač (kto chce može rozkrojit),pridame cherry paradajky,polejeme olivovym olejom,posolíme,pridame rozmarín a sušený cesnak.Dobre premiešame a dame piect.Na oleji si popražíme stručik cesnaku,ale len velmi kratko a pridame špenat,jemne osolíme a chvilu podusíme.Kto ma čerstvý špenat tak ho nemusí dusit,stačí preliat vriacou vodou alebo použit surový.Mandle si opražíme na masle do svetlohneda,utrieme do papierovej utierky a trošku posolíme.Šparglu ošupeme a odkrojíme tvrdu spodnu čast,dame varit do osolenej vody asi 10 minut.Potom vodu zlejeme a do hrnca pridame platok masla a pažítku,premiešame.Ked su zemiaky upečene,zmiešame ich so špenatom.Šparglu na tanieri prelejeme maslom a cele ozdobíme praženými mandlami. |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (10.5.2010, 14:32) |
Šalátik vyzerá veľmi chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (10.5.2010, 14:29) |
vyzerá to suprovo hneď by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.5.2010, 13:44) |
Mńááám...toto musím vyskúšat. Sestrička dopestovala taký super špenátik, že sme ho jedli surový s chlebíkom s nátierkovýn maslom. Bola to neskutočná dobrota..... ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (10.5.2010, 13:17) |
Martuška,vyzerá to moooc lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (10.5.2010, 13:01) |
vyzera to uuzasne,Martuska a este k tomu sparglickove,mnaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |