Simona H. (ritta) ID 8902 |
|
mimibazar.sk/ritta |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.11.2006 |
Naposledy: 17.4.2021 11:00 |
Aktualizácia: 23.10.2015 21:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Rezancový nákyp s tvarohom a jahôdkami
[ recept č. 26803 zo dňa 9.5.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g cestovín, najlepšie širších rezancov, 250 g tvarohu, 2 vanilkové cukry (ak máte radi sladšie, ešte jeden pridajte), 2 vajcia, zavárané jahody, 1 lyžička škorice, maslo a strúhanka na vysypanie formy
POSTUP PRÍPRAVY
Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtka vymiešame s tvarohom, vanilkovým cukrom a škoricou a pridáme jahody. Premiešame spolu s uvarenými rezancami. Pripravíme vymastenú a strúhankou vysypanú formu a nalejeme do nej tvarohovo-rezancovú zmes. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút pri 180 stupňoch. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Keď je nákyp upečený, rozotrieme naň vyšľahané bielky. Ešte ďalších 10 min. zapekáme. Ozdobíme podľa fantázie, šľahačkou, čerstvým ovocím alebo čokoládovou polevou. |
| Alena K. (alenie3) ID 135571 (9.5.2010, 18:46) |
super urcite vyskusam milujem taketo jedla |
ODPOVEDAŤ |