končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Mária M. (majkatorka) ID 10016 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pečené prasiatko[ recept č. 26543 zo dňa 2.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 4 korpusy, na jeden: 5 žĺtkov, 5PL cukru, 5PL studenej vody, 5PL hladkej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, sneh z 5 bielkov. Plnka - tvarohová: 1 hera, 250g práškového cukru, 500g tvarohu. Použila som ešte ringlotový domáci džem a mandarínkový kompót - 2 konzervy. Poťahová hmota: 7dl práškového cukru, 3dl sušeného mlieka, 3PL vody, 3PL medu, 4PL oleja POSTUP PRÍPRAVY korpusy upečieme deň vopred na papieri, 1 zrolujeme ešte teplý do rolády OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI takto sa to začalo :) roládu som plnila tvarohovou plnkou a mandarínkami základný kameň prasaťa je položený :) robila som v pekáči, v ktorom sa aj servírovalo, doporučujem niečo trošku väčšie, mne sa zle tvaroval a poťahoval zadok, lebo to bolo natesno... na roládu položíme plnkou potretý orezaný korpus, akoby tunel a ďalšia vrstva s tvarovaním hlavy posledná vrstva je z kúskov, zvýšila mi ešte 1/2 korpusu z odrezkov a zvyšného cesta si pripravíme punčovinu - nadrobiť do misy, zaliať šťavou z kompótu, vmiešať lekvár, má to mať plastelínovú konzistenciu. do punčoviny sa môžu použiť aj zvyšky plnky, dolievala som ovocný čaj hotová punčovina, dala som vychladiť a môžeme začať tvarovať podľa fantázie a zručnosti sme spolu s 9r dcérou zaoblili hrany a vytvarovali paprčky a zadok prasiatko som dala do chladničky a na druhý deň prišiel rad na poťah. robím zo sušeného mlieka, vymieša pekáreň, robím ho vopred, aby som skontrolovala konzistenciu. správna je, ak sa vytvarovaná guľa v chladničke nerozleje. ak nedrží, je treba zahustiť sušeným mliekom a cukrom. vychladený poťah som rozvaľkala asi na 3-4mm na olejom potretej doske a plát preniesla na prasiatko, predtým celé potreté tenkou vrstvou masla - to je dôležité, aby sa poťah neroztopil rukami jemne uhladiť a orezať okraje, vytvarovať chvostík, uši, namiesto očí som dala sušené slivky, už len namazať a bude to keďže kvôli potravinovým alergiám detí nepoužívam farbivá, snažím sa ich nahradiť prirodzene farebnými potravinami a pochutinami. prasiatko som potrela zmesou slnečnicového oleja a mletej škorice. farbu chytilo krásnu do zlatista a aj pekne voňalo hotovo, úspech na oslave bol obrovský :))) takto vyzeralo zvnútra OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (18.5.2010, 14:25) |
ja odpadnem.. vselijake torty tu clovek najde, ale toto! super pracicka |
ODPOVEDAŤ |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (3.5.2010, 8:47) | |
Maji, super praca. Ja moc pecene prasietko nemusim, ale tohoto by som si hned dal | |
ODPOVEDAŤ |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (3.5.2010, 8:19) | |
teda riadne prasiatko a za perfektný postup - škoda, že sa tu viaceré nepochvália aj tým, čo je pod tou nádherou na | |
ODPOVEDAŤ |
Mária M. (majkatorka) ID 10016, mimibazar.sk/majkatorka (3.5.2010, 18:43) | |
ďakujem no ja som sa dosť narobila, kým som pozisťovala ako na to a po nociach študovala teóriu tak snáď niekomu poslúži tento popis | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (2.5.2010, 19:58) |
úžasne spravené |
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (akja73) ID 88084 (2.5.2010, 15:02) | |
Tiež som s myslela že je to pečené prasiatko . Krásna | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.5.2010, 15:01) | |
jeemine - ja som myslela najskôr, že to je normálne prasiatko .. geniálne | |
ODPOVEDAŤ |