VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Zeleninovo-sójové fašírky.
[ recept č. 2650 zo dňa 28.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Sójový granulát-sáčok 90g, 2 vajcia, zelenina všetkého druhu, jemne posekaná petržlenová vňať, strúhanka, koreniny podľa chuti - čierne korenie, soľ, vegena, sójová omáčka, zmes korenia na fašírky, olej na vyprážanie.
POSTUP PRÍPRAVY
Ako prvé si dáme nabobtnať sójový granulát a to tak, že ho zalejeme vriacou vodou a prichutíme sójovou omáčkou, vegetou, soľou, chvíľu postojí a potom ho dáme na sitko aby z neho stiekla všetka voda. Zeleninku /môže byť aj mrazená/ si uvarte do polomäkka a potom zomelte, ja to robím mixérom s rotačnými nožmi, nemusí byť veľmi kašovitá. KUK postup.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tak tu je všetko potrebné. |
![]() |
Jeden môj typ - môžete použiť aj zeleninu uvarenú v polievke. |
![]() |
Tu je zmixérovaná zeleninka a veľa čerstvej petržlenovej vňate posekanej to nesmie chýbať a korenie pridajte podľa fantázie, znesie toho dosť. |
![]() |
Pridajte k zelenine vajcia a granulát z ktorého ste dobre povytláčali prebytočnú vodu. A zmiešajte najlepšie rukami. |
![]() |
Aby sa dali tvarovať takéto fašírky treba k zmesi pridať aj trocha strúhanky, alebo namočený rožok, alebo ja dávam kukuričnú krupicu a potom to šupnite na pol hodiny do chladničky až potom sa budú dať formovať a obalovať v strúhanke. Pred vyprážaním ich poukladajte na servítku, aby mohla odsať prebytočnú vlhkosť. |
![]() |
Môžete vyprážať na horúcom oleji, postupne znižujte teplotu. |
![]() |
Nezabudnite dať servítkam ich obľúbený prebytočný olej. |
![]() |
A DOBRÚ CHUŤ najlepšie to chutí zo zemiakovým pyré. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (10.2.2013, 10:54) |
To musím vyzkoušet!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (janka20) ID 19811, mimibazar.sk/janka20 (28.10.2007, 17:28) |
Toto určite vyskúšam,vyzerá to výborne!Mimochodom Vladi,krásny tanier (clamp |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | zdenka f. (Penne) ID 120544, mimibazar.sk/penne (31.12.2010, 16:50) |
Perfektne toto sa mi hodi, lebo dnes som sa snazila tymto sposobom robit kotbullar (tie svedske gulicky), ktore dufam, potom vyuzijem aj k svieckovej omacke trebars... No ale mala som tie fasirky strasne jemne, makke, tak som hladala co robit aby to bolo tuhsie. Tak pridam este struhanky a do chladnicky... Ale trochu mi chyba kolko je k tomu asi tej zeleniny, na ten jeden sacok, aby som to nemala vsetko prilis makke. Skusenejsim gazdinkam to netreba .. ale mne hej. Tak ak mozem tip, tymto sposobom sa daju robit kotbullar,.. ja ich najradsej ked su hotove glazujem v brusinkovom dzeme, potom so zemiakmi..alebo aj tou syrovou omackou.. su mnam (ale ja sa syru vyhybam A miesto brusinkoveho dzemu podla mna moze byt aj domaci marhulovy, ten brusinkovy je dost drahy..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |