končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jazyk s hubovou omáčkou[ recept č. 26376 zo dňa 27.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie budeme potrebovať: jeden bravčový alebo hovädzí jazyk 800 g, mrkva 4 ks, celer 1 ks, koreň petržlenu 2 ks, cibule 2 ks, soľ. Na omáčku: biele hríby napr. žampióny 100 g, pšeničná múka 2 lyžice, hubový vývar 2 hrnčeky /môžete použiť aj vývar z kocky bujónu napr. od maggi/, maslo 6 lyžíc. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Cibuľu a mrkvu nakrájame na plátky a osmažíme na panvici bez tuku. 2. Jazyk uvaríme v osolenej vode, 20 minút pred dovarením pridáme korenie, zapečenú cibuľu a mrkvu. 3. Hotový jazyk vložíme do studenej vody po chvíľke vyberieme a zlupneme kožu. Potom ho nakrájame na plátky a prehrejeme vo vývare. 4. Na omáčku urobíme z múky a masla zápražku, rozriedime ju hubovým vývarom, pridáme osmažené plátky húb a 15 minút varíme. 5. Pred podávaním rozložíme na jazyk na plochú misu a polejeme omáčkou. 6. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. P.S. Jeden z najhodnotnejších druhov týchto tzv. vedľajších produktov je jazyk. Má veľmi jemnú a príjemnú chuť a obsahuje veľa bielkovín a tuku. Jazyk sa používa i k príprave šalátov, studených i teplých predkrmov a taktiež hlavných jedál. Pred prípravou musíte jazyk uvariť: umytý jazyk zalejte horúcou vodou /približne 1 – 1,5 l na 1 kg mäsa/ a varíme na miernom ohni až je mäkký. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (21.10.2012, 8:42) | |
S čím sa podáva?? | |
ODPOVEDAŤ |