. .. .. .. .. .. .
. .

Deň a noc - vynikajúci koláč od babičky - RECEPT 2621

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Deň a noc - vynikajúci koláč od babičky


[ recept č. 2621 zo dňa  ]


Deň a noc - vynikajúci koláč od babičky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec *
200 g tuku na pečenie *
250 g kryštálového cukru *
100 ml mlieka *
300 g polohrubej múky *
1 prášok do pečiva *
2 PL kakaa *
1 pohár zaváraných čerešní alebo višní (s kôstkami) *
vlašské orechy *
čokoláda na varenie


POSTUP PRÍPRAVY

Toto je koláč môjho detstva. S brchom sme sa zhodli, že je náš najobľúbenejší od babičky.
Všetko je v obrázkovom postupe.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, ...
2. ... pridáme tuk na pečenie, ...
3. ... múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko ...
4. ... a všetko spolu dobre vymiešame.
5. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli, ...
6. ... cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme kakao a opäť zľahka zamiešame.
7. Kakaové cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, ...
8. ... a na kakaové cesto rozotrieme svetlé cesto. Budú tuhšie, takže ich naozaj treba rozotrieť.
9. Navrch "porozhadzujeme" scedené čerešne alebo višne, s kôstkami. Už som to skúšala aj s vykôstkovanými a nebolo to ono, čerešne zostali hore a boli vysušené. Musia klesnúť a tak zostane koláč šťavnatý.
10. Celé posypeme nahrubo sekanými vlašskými orechami. Ja som časť nechala bez orechov kvôli detičkám.
11. No a posekanú čokoládku už dáme na celú plochu.
12. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 st. C cca 30 minút.
13. No a takto to vyzerá na reze.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ŠOPSKÝ ŠALÁT - origoš recept podľa babičky | Deň a noc - vynikajúci koláč od babičky | Gaštanové pyré so šľahačkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
alije k. (alka36) ID 79302 (5.7.2010, 13:57)
ja takto robim babovku, len trosku iny pomer surovin :-) aj na plechu som uz robila ..., ale s ceresnami este nie :-$ tak vyskusam, lebo vyzera supeeeeeeeeeer |:o) |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.7.2010, 22:40)
Vyskúšaj, neobanuješ. Pre mňa je to ten najlepší koláč na svete. :-)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (upravené 6.7.2010, 21:56)
Elenka, úúúúúúúúúžasný koláčik |:o) |:o) |:o), cestíčko ako vatička (Y) (Y), proste super, ja som použila višne - úžasné, odporúčam (clamp) (clamp), ďakujem za receptík (L) (L) (L) a tu je môj http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=713786
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.7.2010, 22:37)
Heni, teším sa :-) :-) :-) a ďakujem za komentár. (L) (L) (L) Moja babička koláč robila vždy s čerešňami, ja som ho vyskúšala aj s višňami, je skvelý na oba spôsoby. Tebe sa koláč podaril krásne. (Y) (Y) (Y) Cesto mám rada, už som ho piekla aj ako korpus na (^).
(hello)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (7.3.2009, 15:25)
koláč je úplne super, fajnovučký (Y) (Y) (Y)
cesto je také "bábovskovské" a s tými višňami, orechami a čokoládou, skvelá kombinácia...
len nám stačilo na pečenie presne 15minút a možno kebyže je trošičku vyšší, tak by bol úlne super, ale zas my máme akýsi veľký plech..tak možno skúsim nabudúce trochu upraviť množstvo surobín...
ale fakt odporúčam (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.3.2009, 10:25)
Janka, som rada, že koláč chutil. :-) Nabudúce bude teda dvojnásobný? ;-)
Musím ho zase upiecť aj ja. (hello)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (8.11.2007, 11:35)
Mňaam Elenka, dala by som si.. (zajic) Ale ja by som čerešne stopro vykôstkovala, pretože keď sú v koláči kôstky, nechutí mi.. *-) Takže ja vždy odkôstkujem.. ale inak je paráááááááda (Y)
ODPOVEDAŤ
martinka k. (debilo) ID 19347 (26.10.2007, 12:59)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu