. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočný motýľ - RECEPT 2603

Eva D. (Evusik) ID 8428
.
mimibazar.sk/evusik
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.11.2006
Naposledy: 19.4.2015 20:01
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Veľkonočný motýľ


[ recept č. 2603 zo dňa  ]


Veľkonočný motýľ


POTREBNÉ PRÍSADY

Už tu podobná torta bola, toto je moja veľkonočná - jarná. Je skutočné výbornááááááá.
Forma na pečenie je s priemerom 24 cm.
Cesto:
3 vajcia,
150 g práškového cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
140 g polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva,
1 PL kakaa,
1/2 ČL škorice,
3 PL horúcej vody,
marhuľový džem
Krém:
250 ml kyslej smotany ,
1 balíček práškovej šľahačky,
150 ml mlieka,
2 balíčky vanilínového cukru,
kôra z 1 stredne veľkého pomaranča,
1 balíček práškovej želatíny,
50 ml pomarančovej šťavy,
Na dokončenie:
šľahačka v spreji,
farebný kokos /ten som nedávala lebo som nemala/,
ovocné želé,
2 trubičky


POSTUP PRÍPRAVY

1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej peny, potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, so škoricou a s práškom do pečiva. Korpus si vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom a spojíme. Založíme znovu odnímateľnú obruč alebo si urobíme zvýšený okraj z papiera na pečenie, aby forma bola vyššia ako cesto.
2.
Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme napučať a neskôr pomaly roztopíme. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, vanilínový cukor, najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu a nalejeme na pripravené cesto, ktoré sme zvrchu pokropili rumom. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne 8 hodín.
/Ja som to robila bez rumu./
3.
Po odstránení obruče tortu rozkrojíme na polovice a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky.
Dobrú chuť!!!
Veľkonočný motýľ | Korytnačka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alica F. (Ginger) ID 7660 (13.4.2008, 22:18)
(Y)vyzera dobre
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu