Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)
Sypaná štrúdľa
[ recept č. 25882 zo dňa 14.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2kg strúhaných jabĺk, 5 dcl detskej krupice, 5 dcl kryšt. cukru, 5 dcl mletého maku, 250 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
Niesom veľkou milovníčkou jablkovo-makových závinov, obzvláčť keď viem, aká zdĺhavá je príprava, no keď som sa dostala k ochutnávke tohoto receptu, skoro som odpadla od dobroty. Ono to ani nieje "štrúdľa", ale ako inak to nazvať??? Je jednoduchá, rýchla a hlavne mňamkovatá!!!!!!! Postup nájdete nižšie, pri obrázkoch!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
potrebné suroviny
mak, cukor a krupicu spolu dobre pemiešame a rozdelíme na 3 rovnaké časti.
na vymastený plech si nasypeme prvú časť suchej zmesi maku, cukru a krupice
na to naukladáme polovicu strúhaných jabĺk aj so šťavou, na to opäť suchú zmes a znovu druhú polovicu strúhaných jabĺk.
zakončíme suchou zmesou
navrch nastrúhame 250 g masla - rovnomerne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 30-40 minút.
Upečené, škoda, že sa nedá odfotiť aj vôňa. :-) Krájame o 3-4 hodiny. Dobrú chuť!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |
| Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 20:18) |
Tak som ho práve naporcovala a ochutnala.....je to fakt prudko jedlé!!!!! Dopečenia, dámy!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (14.4.2010, 19:49) |
Wau, super recept, už len zohnať niekoho, kto by mi pomlel mak... a úpotom hor´sa do pečenia... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana B. (ssusanahh) ID 114166, mimibazar.sk/ssusanahh (15.4.2010, 8:11) |
ja tento kolacik robim bez maku, mne sa nechco potom vyberat zo zubov |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 23:37) |
ja som na zomletie maku "znásilnila" moju fantastickú susedku, to je taká naša tretia babička, tam vždy nájdem pomoc!!!!!! Keď obe naše babky sú od nás takmer 100 km, tak využívame náhradnú ttretiu babičku!! ) |
ODPOVEDAŤ |
| Renáta R. (wangelis) ID 18876 (14.4.2010, 16:15) |
paráda....super nápad.....už sa teším na víkend....určite upečiem |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila P. (jatea) ID 106659 (14.4.2010, 15:29) |
Lucka, recept je na jednotku s niekoľkými hviezdičkami . A neskúšala si ho náhodou s orechami miesto maku? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 16:35) |
Jarka, zatial ne, ale chystám sa použiť napríklad aj višne, mám rada kombináciu višní a maku, tak snáď to bude dobré, len neviem, či sa mi bude chcieť odkôstkovávať toľko višní. ) |
ODPOVEDAŤ |
| Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (14.4.2010, 14:59) |
Poznám, robievam Prvýkrát som o týchto "sypaných" koláčoch čítala naozaj veľmi dávno (tak 15 rokov) v jednom ženskom časopise. Volali ich aj "koláče lenivých gazdiniek", či "koláče pre začínajúce / neskúsené / nešikovné" gazdinky..... a tak podobne. Vravela som si, že to ani nemôže fungovať, že to je nejaká haluz.... Potom som na ne zabudla. Až raz! Bola som na služobke, kde sme ako dezert dostali koláč, z ktorého som skoro omdlela! Od samej rozkoše som nevedela, čo so sebou . Tak som sa spýtala kuchára a on mi vtedy povedal, čo je to za koláč. Vtedy mi to docvaklo: to je TEN koláč, čo som o nich čítala a myslela som si, že to nemôže byť skutočné.... Odvtedy ho robievam, dokonca viacero verzií - rôzne náplne (jablková, tvarohová, jablkovo-maková..) a aj s tým maslom to robím rôzne - niekedy pokladiem celý koláč plátkami masla, inokedy ho jednoducho pokvapkám maslom rozpusteným. Keď som vravela tento recept asi pred dvomi rokmi mojej švagrine čo-by-začínajúcej-neskúsenej-gazdinke-zháňajúcej-jednoduché+rýchle+chutné-recepty, smiala sa! Myslela si, že si z nej uťahujem. Keď som ich o pár dní tým koláčom ponúkla, prestala sa smiať!! Takže, všetkým určite odporúčam Kto ešte nepozná takýto typ koláča, nech isto vyskúša! Neobanuje!! Žofrinka, |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 15:08) |
Ďakujem!! |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (Tinuša) ID 10023 (14.4.2010, 14:56) |
vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana G. (anaza) ID 68076, mimibazar.sk/anaza (14.4.2010, 14:28) |
uplne uzasne to zboznujem ,ani vahu netreba urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 14:33) |
také bez váhy sú najlepšie, aj ja mám také najradšej!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.4.2010, 14:28) |
zaujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimave |
ODPOVEDAŤ |
| Nikoleta B. (nicollca) ID 142888 (14.4.2010, 14:15) |
Vypadaaa uzasne - je tam presne to, co milujem! Len jedna vec - kde si prosim ta dala to maslo? Mas ho spomenute iba pri vymasteni plechu, ale pocitam, ze si to s nim potom poliala alebo take nieco, nie? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 14:24) |
Nikoletka, je v 6.časti postupu, nastrúhané navrchu pred uložením do trúby!!!!!!! Asi si si iba nevšimla!! Ale doporučujem, je to mňamka!! |
ODPOVEDAŤ |
| | | Nikoleta B. (nicollca) ID 142888 (14.4.2010, 20:53) |
jaaaaj -.ja som trdlo! Ako som to mohla prehliadnut? Určite vyskúšam! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (14.4.2010, 23:39) |
to sa stáva!! Hlavne, aby sa podaril a chutil!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |