ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Smotanový osúch
[ recept č. 25653 zo dňa 8.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ja dávam múku od oka, podľa toho, koľko chcem mať cesta. - polohrubá múka - hladká múka - 2 vajíčka - 1/2 droždia v kocke - mlieko - 1/2 kyslej smotany - kôpor - slaninka - vegeta - olej - soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Do pohára na teplé miesto si dáme vykysnúť kvások. V miske si zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, soľ, 1 vajíčko, mlieko, olej a pridáme vykysnutý kvások. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď máme cesto vykysnuté, porozťahujeme ho rukami po plechu, ktorý sme vymastili Palmarínom. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkom a s kôprom a túto zmes natrieme na cesto. Povrch jemne posypeme vegetou a poukladáme tam slaninku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C. Je super, treba ho vyskúšať!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
takto vyzerá osúch pred šupnutím do rúry |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (20.8.2014, 12:15) |
Toto milujem a mam to v plane na zajtra... tiez robim cesto od oka, najlepsie su kraje - chrumkave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.4.2010, 8:14) |
určite vyskúšam, mohla by to byť perfektná príloha k fazuľovej polievke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |