končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYBY A DARY MORA |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Zapekané filety so syrom[ recept č. 256 zo dňa 26.7.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY mrazené filety * zemiaky * pór * sójová omáčka * soľ * MČK * šľahačková smotana * 2-3 vajíčka * korenie na ryby * cibuľa * cesnak * na spodok pekáča: troška oleja * strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Keď chceme obedovať na záhrade, tak vždy uvarím, resp. upečiem obed, pri ktorom mi stačí na vynášanie z domu jeden pekáč a tri taniere, vlastne dva taniere, Laura pravdepodobne jesť nebude - a opäť som sa vôbec nemýlila. Rada mi pomáha vo varení, ale uvareného jedla sa ani nedotkne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Z rozmrazených filiet zlejeme vodu a osolíme ich. Ja používam morskú soľ, ktorú priamo meliem na rybky - teda tu je melie moja veľmi šikovná Laurinka. Samozrejme ryby obrátime a posolíme aj z druhej strany, to isté sa týka všetkých pochutín. 2. Filety z oboch strán očierňokoreníme. 3. Filetky natrieme sladkou sójou omáčkou - touto vôbec nešetrím. 4. Potom ich poprášime korením na ryby a necháme filetky inhalovať všetko korenie, čo sme na s ich dovolením poukladali. 5. Dno pekáča vymažeme olivovým olejom, posypeme trochou strúhanky a ideme ukladať nakrájané zemiaky. Táto časť Laurinku strašne bavila a všetky zemiaky ukladala s mojou malou pomocou sama. 6. Na to poukladáme cibuľu a nahádžeme nakrájaný cesnak. 7. Na všetko poukladáme rybičky. Cesnaku používam veľa, my ho máme veľmi radi a zvlášť v kombinácii s rybami. Pekáč sme dostali od svokry, je kameninový a výborne sa mi v ňom pečie, má jedinú nevýhodu, že je veľmi ťažký a keď ho vyberám z rúry, mám čo robiť, aby som horúci ťažký pekáč v rukách udržala. A samozrejme, nesmie sa položiť na nič studené, iba výlučne na drevenný podnos. Ale odporúčam ho každej mamičke, som s ním nadmieru spokojná. Pôvodne je to pekáč na husi, ale neviem-neviem, kedy náš pekáč uvidí hus. 8. A pokračujeme ďalej. Filetky zakryjeme zemiakmi, osolíme, okoreníme, poukladáme cibuľu, nahádžeme cesnak a pokračujeme, pokiaľ sa nám minú potraviny, resp. pokiaľ nebude pekáč kopcom naplnený. 9. Posypem nakrájaným pórom, všetko zalejem rozšľahanou smotanou s dvoma-troma vajíčkami, samozrejme smotanu treba osoliť a okoreniť. 10. Na vrch nastrúham tvrdý syr, pekáč zatvorím a šup s ním do vyhriatej rúry. 11. Pečiem presne hodinu a pol pri 250 stupňoch. Pri jenskej mise alebo liatinovom pekáči pečte radšej menej. 12. Po 1,5 hodine sú filety upečené a môžeme ísť obedovať. Podávame zeleninový šalát. Brú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (27.7.2006, 10:56) | |
Nemám slov, práve sme s kamoškou skonštatovali, že ste vynikajúca kuchárka blednem závisťou samozrejme v dobrom slovazmysle tento recept určite vyskúšame, už keď pozerám na obrázok tak mi tečú slinky | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (27.7.2006, 21:44) | ||
Hanka, ďakujem, teraz nemám slov ja..... ďakujem ešte raz | ||
ODPOVEDAŤ |
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (27.7.2006, 9:07) | |
Tak s týmto si ma ešte neponúkla.....no nevadí, upečiem sama doma, samozrejme za predpokladu, že to zvládnem... vyzerá to fantasticky. Macka nemáš prosím ťa dáky recept na CUKETY? Mám ich plnú špajzu a už neviem čo s nimi okrem klasickej praženice... prosím ťa prispej nám dákym receptom na cukety, baklažány a žlté dyne. ďakujem za všetky mamičky, ktoré majú radi túto zeleninu!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (27.7.2006, 21:43) | ||
Aluška, mohla by som ísť na chalupu? Zajtra odchádzame, takže cukety môžeme prekonzultovať výlučne telefonicky | ||
ODPOVEDAŤ |
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (26.7.2006, 13:21) | |
Mńam, ale by som si dala... , ale som v robote a kde nic tu nic , prazdny tanier. Ale mam doma este filety, tak hor sa vecer do pecenia. | |
ODPOVEDAŤ |