končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEX[ recept č. 25468 zo dňa 5.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, 2 vajcia, trošku mlieka, feta cheese, štipku soli a korenia, nastrúhaný parmezan, dve lyžice gréckeho jogurtu, cca 3 hrste-mladý špenát, píniové oriešky. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto /najlepšie je, ktoré sa krásne vrství/ vyvaľkáme do štvorca. Do misky dáme trošku mlieka, vajíčka, rozdrobíme fetu, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezan a jogurt a rozšprudľujeme :-))))) Na suchej panvici zvaríme zopár hrstí mladého špenátu, keď sú hotové zlejeme tekutinu /listy netlačíme ani nežmýkame :-)))/ Pridáme špenát do misky k ostatným prísadám a vmiešame. Do okrúhlej formy rozložíme plát cesta tak, aby štyri konce pretŕčali cez formu, roztlačíme cesto tak, aby krásne sadlo do formy, ale pozor-nesmieme ho pretrhnúť, musí byť celistvé. Vymiešanú masu vylejeme na cesto, posypeme ďalšou troškou nastrúhaného parmezanu a posypeme surovými-nepraženými píniovými orieškami. Štyri pretŕčajúce konce cesta preložíme do stredu formy. Rúra na cca 200 stupńov a 30-40 min. záleží od rúry Cesto narastie a malo by byť krásne nahnedasté-nie čierne.Ak je čierne-tak naše dielo zhorelo :-)))) Podávame so šalátom z rokety s olivovým olejom a kvalitným balsamic octom. Navrch pridáme lupienky parmazanu. Dobrú chuť !!!!! |
Eva N. (leskot) ID 98318 (25.4.2010, 23:55) | |
Katka, vyzerá to naozaj výborne, plnka aj to navrstvené cesto ..... ale musím dodať, že tie cudzie názvy ma už dosť unavujú to nám nie je slovenčina už dosť dobrá? Čochvíľa sa začnú aj texty receptov nahadzovať v angličtine ........... ???????????? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 8:21) | ||
Evi slovenčina, je slovenčina ale originál názov ťažko preložíš, nakoľko je to ako značka. Určite, že napríklad zemiaky s pažitkou by som nepísala v angličtine, maďarčine, alebo inom jazyku. Ale niektoré názvy proste nepreložíš. Keď vyslovíš croiisant, všade vo svete vedia, čo to je, keď to preložíš, nebude vedieť nikto. Takže máš pravdu na slovensku po slovensky, ale nie vždy to ide a k dobru veci |
||
ODPOVEDAŤ |
Eva N. (leskot) ID 98318 (26.4.2010, 17:58) | |||
OK Katka, dnes mám lepší deň ale predsa - Torta so špenátom a píniovými orieškami - to tiež neznie zle a určite ju vyskúšam, lístkové milujem | |||
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 18:57) | ||||
Vyskúšaj, je to super robila to moja dcéra | ||||
ODPOVEDAŤ |
Daniela B. (dancul61) ID 79859 (7.4.2010, 22:13) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.4.2010, 9:40) | ||
Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |