. .. .. .. .. .. .
. .

SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEX - RECEPT 25468

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEX


[ recept č. 25468 zo dňa  ]


SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEX


POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, 2 vajcia, trošku mlieka, feta cheese, štipku soli a korenia, nastrúhaný parmezan, dve lyžice gréckeho jogurtu, cca 3 hrste-mladý špenát, píniové oriešky.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto /najlepšie je, ktoré sa krásne vrství/ vyvaľkáme do štvorca.
Do misky dáme trošku mlieka, vajíčka, rozdrobíme fetu, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezan a jogurt a rozšprudľujeme :-)))))
Na suchej panvici zvaríme zopár hrstí mladého špenátu, keď sú hotové zlejeme tekutinu /listy netlačíme ani nežmýkame :-)))/
Pridáme špenát do misky k ostatným prísadám a vmiešame.

Do okrúhlej formy rozložíme plát cesta tak, aby štyri konce pretŕčali cez formu, roztlačíme cesto tak, aby krásne sadlo do formy, ale pozor-nesmieme ho pretrhnúť, musí byť celistvé.

Vymiešanú masu vylejeme na cesto, posypeme ďalšou troškou nastrúhaného parmezanu a posypeme surovými-nepraženými píniovými orieškami.
Štyri pretŕčajúce konce cesta preložíme do stredu formy.
Rúra na cca 200 stupńov a 30-40 min. záleží od rúry
Cesto narastie a malo by byť krásne nahnedasté-nie čierne.Ak je čierne-tak naše dielo zhorelo :-))))

Podávame so šalátom z rokety s olivovým olejom a kvalitným balsamic octom.
Navrch pridáme lupienky parmazanu.

Dobrú chuť !!!!!
<< ...jednoduchy cheesecake... | SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEX | Jablkový šalát - ako príloha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (25.4.2010, 23:55)
Katka, vyzerá to naozaj výborne, plnka aj to navrstvené cesto (Y) (Y) (Y) ..... ale musím dodať, že tie cudzie názvy ma už dosť unavujú :-S to nám nie je slovenčina už dosť dobrá? Čochvíľa sa začnú aj texty receptov nahadzovať v angličtine *-) *-) *-) ........... ????????????
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 8:21)
Evi slovenčina, je slovenčina (Y) ale originál názov ťažko preložíš, nakoľko je to ako značka. Určite, že napríklad zemiaky s pažitkou by som nepísala v angličtine, maďarčine, alebo inom jazyku. Ale niektoré názvy proste nepreložíš. :-$
Keď vyslovíš croiisant, všade vo svete vedia, čo to je, keď to preložíš, nebude vedieť nikto.
Takže máš pravdu na slovensku po slovensky, ale nie vždy to ide a k dobru veci (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (26.4.2010, 17:58)
(D) OK Katka, dnes mám lepší deň (F) (F) (F) ale predsa - Torta so špenátom a píniovými orieškami - to tiež neznie zle (L) (L) (L) a určite ju vyskúšam, lístkové milujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 18:57)
Vyskúšaj, je to super :-) robila to moja dcéra (hello)
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (dancul61) ID 79859 (7.4.2010, 22:13)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.4.2010, 9:40)
Ďakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu