Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
GRANATIERSKY POCHOD
[ recept č. 2540 zo dňa 18.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pomôžte,mamičky!
POSTUP PRÍPRAVY
Dúfam,že som napísala správne názov.Máte niekto osvedčený recept? V šk.jedálni som ho neznášala-taká miešanica,ale na jar som jedla úžasný.Zemiačiky boli opečené a malo vynikajúcu chuť.Vopred ďakujem. |
 | Monika P. (74monika) ID 108263 (5.10.2010, 17:45) |
Ja robím trošku inak . V kuchte osmažím cibuľku do sklovita, pridám červenú papriku, soľ, zemiaky nakrájané na malé kocky-aby sa dlho nedusili Zavriem kuchtu a dusím cca 15 min-podľa druhu zemiakov. Zemiačiky sa fajn rozdusia, po premiešaní sa čiastočne rozpučia-niekto má radšej viac iný menej popučené. Takéto ich zmiešam s uvarenou cestovinou. Takto mi to chutí viac, zemiaky počas dusenia na paprikovej cibuľke lepšie chytia chuť ako keď sa len uvaria v šupke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva L. (evka*) ID 15 (19.10.2007, 11:30) |
Ja len chcem k tomu jednu radu: Tento pokrm sa rýchlo pokazí, keď sa nedá do ľadničky. Veľmi rýchlo skysnú tie cestoviny lebo sú v teple. Človek by povedal, že zemiaky, ale ee, cestoviny sú na vine. Už mi z toho raz bolo A zemiačiky sa nevaria, ale dusia - to si treba v týchto receptoch všimnúť ako prvé. Mňam. Ahojte.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (19.10.2007, 8:54) |
Ahoj, ja robim granadír takto: Ostrúham si zemiačky, pokrájam na menšie kocky a dám variť, do druhého hrnca si dam uvariť cestovinu. Potom si nakrájam cibuľku a dám ju pražiť na pekáč, keď je upražená pridám červenú papriku, uvarené trošku popučené zemiačky a uvarenú cestovinu, trošku pokorením a nechám nech sa to trošku pripečie, stále miešam. Nerobím to na priamom ohni ale na platni. Je to vynikajúce, narobila si my chute aj my si zajtra spravíme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (19.10.2007, 8:16) |
Na masti spením cibuľku, pridám na kocôčky pokrájané zemiačky (surové) a dusím ich domäkka, kým nemajú také oblé hrany. Potom pridám červenú papriku, osolím a pridám uvarenú cestovinu (fliačky). Dobré sú k tomu kyslé uhorky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.10.2007, 7:55) |
Ja najskôr uvarím zemiaky v šupke. Keď sa uvaria, ošúpem ich a nakrájam ich ako na zemiakový šalát. Na oleji spením cibuľku, pridám nakrájanú oravskú slaninku, krátko opražím, pridám červenú papriku a osolím. Pridám nakrájané zemiaky, ktoré tiež krátko opražím. Nakoniec vmiešam uvarenú cestovinu a ešte všetko spolu dobre premiešam. Pridávam aj troška korenia - buď zabíjačkové alebo na francúzske zemiaky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (18.10.2007, 21:13) |
Uvarím zemiačky pokrájané na malé kocky, v inom hrnci uvarím cestovinu /fliačky/.Keď sa všetko varí nakrájam si cibuľku, ktorú mierne opražim na oleji, pridám na kocky nakrájané párky a spolu opečiem. Na záver praženia pridám červenú papriku. Všetko spolu zmiešam prípadne dosolím. Niekedy po dovarení zemiakov nechám trolinka vody v hrnci , aby jedlo nebolo veľmi suché. Dobrú chuť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (19.10.2007, 13:21) |
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem.Konečne viem ako na to. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (21.5.2009, 12:19) |
Ja uvarim zemiaky v supke a tiez ich nakrajam ako na salat, uvarim cestoviny, oprazim cibulku, pridam sol, cierne mlete korenie, cervenu papriku a to je zakladny granatir, ale svokrin vynimocny granatir sa este zapeka da sa na plech alebo do janskej misy na 250 stupnov nech sa suroviny dobre zohreju a potom sa to zaleje zmesov 2 vajicok, kyslej smotany, trochu sladkej smotany, vegeta a necha sa to este zapiect. Uspech je zaruceny ja vzdy zjem aj pekac chi chi. Slabejka prosim o odpoved v recepte na kysnute cesto, dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |