ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Domáca sladko-kyslá čili omáčka
[ recept č. 25217 zo dňa 29.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 čili papričky (alebo viac),2 stručiky cesnaku,80-100 g kr.cukru,80-100 ml octu,100 ml vody
POSTUP PRÍPRAVY
Čili papričky očistíme,zbavíme semienok ( nemusíte),nakrajame na jemno,cesnak tiež.Do hrnčeka dame vodu,cukor,ocot a premiešame ,pridame cesnak s papričkami a varíme asi 10 minut na miernom ohni,kym zmes nebude sirupovitej konzistencie.Ak vam zhustne moc,len pridajte trošku vody a rozmiešajte.Nakoniec si ešte možete dochutit podla seba.Napr.korením,sojovou omačkou alebo čerstvym nakrajanym koriandrom.Skladujeme v chladničke.Hodí sa k mäsam,na čínu alebo ako dip. |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (13.10.2014, 8:06) |
V piatok som varila, musela som dlhšie ako 10 minút a aj tak mi to nechcelo hustnúť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (7.10.2014, 9:15) |
zaujal ma tento recept, ako dlho vydrží v chladničke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |