. .. .. .. .. .. .
. .

Mamina rozprávková tvarohová torta - RECEPT 25031

Martina P. (Mata406) ID 48300
.
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2008
Naposledy: 24.8.2023 10:39
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 163
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 280
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)


Mamina rozprávková tvarohová torta


[ recept č. 25031 zo dňa  ]


Mamina rozprávková tvarohová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

* 500g jemný tvaroh * 125g maslo * 200ml vlažné mlieko * 100ml voda * 1 potravinárska želatína * 4 PL pr.cukor * 2 vanilkové cukry * šťava z 1 citróna * piškóty + mlieko na namočenie piškót * 1 konzerva jahody *

POSTUP PRÍPRAVY

- prečo rozprávková ? ... je jemnučká, chutnučká .. že sa až zasnívate a vrátite sa do detských čias - ako ja, keď nám ju moja mamina robievala ... bola to moja prvučičká torta, ktorú robievam od mojich 14- rokov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


- tortovú formu vyložíme piškótami namočenými v teplom mlieku


- v 100ml vody rozmiešame potravinársku želatínu .. necháme asi 10 min postáť


- potom ju trošku zahrejeme /pozor - teplota nesmie presiahnuť 60 stupňov - by potom nestuhla/ .. takže stačí ozaj iba trošku do vlažna .. želatína sa nám takto pekne do sklovita rozpustí


a teraz už iba všetko pacneme do mixéra a rozmixujeme spolu : 500g tvaroh, 4 PL pr.cukor, 2 vanilky * 200ml vlažné mlieko, zmaknuté maslo, citr.šťavu a samozrejme pripravenú želatínu


tak


- zalejeme pomaličky piškóty a dáme chladiť na caa 1 hod


po hodinke je už takto krásne tuhá .. a to je znak, že želatína pracuje tak ako má :)


- rozložíme jahody /kľudne i iné konzervované ovocie/


- do šťavy čo nám zostala z jahod, prihodíme 1 PL maizeny ... a uvaríme hustý želatínový rosol


- rosol necháme trošilinka vychladnúť /za občasného premiešavania / a potom nalejeme na tortu ... dáme na noc do chladničky a chladničku na zámok :)


- kým som prišla z práce tak už z nej bolo iba toto ... takže o nejakom "stajlovaní" nemohlo byť ani reči .... :))))


- aach a všetkými rukami, kolíkmi a neviem čím som bránila vetru na balkóne, nech vznikne nejaká normal foto a za mňou supy čakajúci, kedy si možeme dať ďalší kúsok ??? ....


- potravinárska želatína, ktorú používam



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Toasty v syrovo-sezamovom cestíčku | Mamina rozprávková tvarohová torta | Gyros kuracie pečienky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (2.4.2012, 10:59)
VAS RECEPT SI OPISUJEM A TESIM SA NA SVIEZU TORTICKU. :-)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (31.3.2012, 21:00)
vyborna uplne sa mi podarila,konecne sa mi aj zelatina podarila a nemusim kupovat tie drahe platkove zelatiny (vymysel)dakujemmmmmmmmmmmmmmmm (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) :-) (^)
ODPOVEDAŤ
Nina H. (ninanina) ID 18303 (12.1.2011, 21:15)
super receptik (Y). prave som ju pripravila synovi zajtra do skolky na dodatocnu oslavu narodenin, ale robila som ju uz viackrat. manzel nema rad priesvitnu zelatinu a ja zas tu "kalnu´´ takze som si receptik trochu upravila...ja namacam piskoty do stavy z kompotu, na piskoty ide ovocie {maliny, cucoriedky...} a potom len ta tvarohova vrstva. plus kto chce sladsie este si poleje tym tekutym grankom. (flower)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (januscha23) ID 104163 (12.7.2010, 22:23)
Martinka, vyskúšané a veľmi dobručké, najmä v týchto horúcich dňoch (leto) (leto) (leto) (plavec) Veľmi pekne ďakujem za ďalší super receptuš. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.7.2010, 17:14)
jeeej to som rada Jani , (L) (L) to naozaj veľmi potešíí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (21.6.2010, 19:21)
Tak Martinka,torticka urobena,a kedze stihla aj stuhnut,tak uz sme s Davidkom kostovali,manzel je praci.Budem musiet chladnicku zdaleka obchadzat,lebo je uzasna,dala som visnovy kompotik,a priznam sa prvy krat som pouzila potravinarsku zelatinu,neviem preco som sa toho bala,krasne mi to stuhlo.vdaka za dalsi super recept (L) (L) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.6.2010, 19:11)
no to ma tešííí Martuška (F) (F) (F) (F) - som veľmi rada |:o) |:o) - je to moja naobľúbenejšia (^) - no vidíš - tej želatíny sa netreba bát - ja robím iba s ňou :-) :-) tak som rada, že si to vyskúšala i s ňou (Y) (Y) (Y) Super (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (upravené 15.6.2010, 20:11)
takze nakoniec som pouzila platkovu zelatinu a dala len tych cca 100ml vody. Plnku som robila z tvarohu, mlieka a 2 bielych jogurtov a vyzera, ze to stuhlo v pohode. Vrch budu visne. Ohromne sa tesim na zajtrajsok, ako to bude chutit :-p

Po 4 hodinach v ladnicke mam strach, ci dobre zhustne ta vrchna poleva, lebo stale sa nejak moc hybe. Dufajme, ze to dobre dopadne, inak by to bola skoda.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.6.2010, 20:35)
Zuzka s plátkovou želatínou ja nmám skúsenosti - tak ohľadom nej Ti neviem poradiť vobec, lebo ju nepoužívam, ja vždy ba túto, lebo ju mám odskúšanú a osvedčenú (Y) (Y) čo sa týka toho rosolu ? - nestuhol Ti ešte ? ... to je divné, lebo po 4 hod už musí byť torta aj krájateľná podľa mojich skúseností *-) - aké ovocie si použila ? a v akom množstve? - lebo ja som návod na rosol dávala na konzervu jahod - /tú klasickú čo je bežne všade dostať v obchode / - ak by si použila vačie množstvo /napr. 700ml kompótovú fľašu zaváraniny, tak v tom prípade sa musí množstvo zlatého kalsu úmerne zvýšiť/ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (13.6.2010, 21:51)
Matka, prave tento tyzden som pouzila tuto zelatinu na stuhnutie jogurtovnej chladenejnepecenej torty a v navode sa pise, ze sa ma rozpustit v pol litri vody. Ty pouzivas len tych 100ml?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 14.6.2010, 9:19)
Zuzanka .. ja používam konkrétne v tomto recepte vždy iba 100ml vody ... netreba sa báť ,... ono sa to skor považuje toho 1/2l vody na celkové množstvo surovín ... (Y) (Y) no neviem, či som to zrozumiteľne napísala, ale ja ju vždy takto používam a zatiaľ sa mi nestalo, že by nestuhlo (Y)
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (8.5.2010, 21:38)
Tvaroch nemám rada v koláčoch, ale toto asi vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.5.2010, 6:47)
Ahoj Martinka (F) - no neviem, ak nemáš rada tvaroh .. ja som veľmi tvarohová, ale veď vyskúšaj, uvidíš, či zachutí :-$ :-$ (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (8.5.2010, 21:06)
Maťka tortička bola výborná (Y) (Y) (Y), priam rozprávková http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=694829, jemnučká, proste mňam |:o) |:o) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=694831
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.5.2010, 6:43)
- to ma teší Heni |:o) |:o) |:o) veľmi som rada (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (ChiaNiKa) ID 15541, mimibazar.sk/ChiaNiKa (8.5.2010, 8:47)
Ahoj Martinka, prosím ťa akú gramáž má tá želatina ca? Tieto tu isto nezoženiem :-|, u nás len také prťavé predávajú ,-), či tam mám šupnúť dve *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.5.2010, 9:53)
Katarínka, tá želatína má 20g /len si dávaj pozor, aby to bola skutočne potravinárska želatína a nie tortové želé, lebo to je rozdiel, neviem, či by to iba s obyčajným želé stuhl, obávam sa, že nie/ (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lusy26) ID 107012 (24.4.2010, 17:58)
tak práve ju vyrábam pre synovca k meninám, nenašla som doma inú želatínu len plátkovú s ktorou zatiaľ nemám skúsenosť (pst) tak dúfam že sa podarí ^o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.4.2010, 19:25)
-Ahoj Lucka (F) - ja som zatiaľ ešte plátkovú nepoužila - tak tiež nemám skúsenosť ako sa s ňou pracuje, ale princíp prípravy bude zrejme rovnaký - tak držím palčeky, aby sa vydarila |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (20.4.2010, 9:32)
Matka idem ju dnes urobit pre syna, zajtra ma narodeniny (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.4.2010, 16:58)
Ahoj Martuška (F) - tak držím palčeky, aby sa vydarila a dúfam, že bude chutiť (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (19.4.2010, 22:07)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.4.2010, 17:02)
Ďakujem Livi (L) (L) - je chutnučká veru, osviežujúca (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.4.2010, 20:51)
Matka, ta hat toto sa mi ako mohlo stat , ze mi takato delikateska usla? Vyzera uzasne a urcite aj uzasne chuti. Taketo veci z chladnicky, tak tie ja velmi mozem. Urcite vyskusam. Krasna fotecka a rez vyzera mnam (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.4.2010, 20:57)
,-) zlatá (L) Ďakujeeeem Adrika (L) (L) - som rada, že sa Ti (^) páči, je to taká klasika u nás ... hlavne počas leta fičíme hlavne na takýchto (Y) (Y) (Y) Budem rada, ak vyskúšaš (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (8.4.2010, 17:39)
:-o :-oa toto mi ako uslo????? ,-)vidno ze som tu dlho nebola poriadne :-) :-)Super torticka Matkaaaaaaaaaaa (jidlo) (jidlo) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.4.2010, 17:59)
zlatá ,-) ,-) - som rada Slávka, že sa Ti páči (L) (L) - je i ozaj mooc chutnučká (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (8.4.2010, 17:36)
(Y) Maťulienka, môj milovanček najväčší- (cinky) veeeeľmi ľúbi jahôdky, tak túto tortičku určite vyskúšam ^o) (^). Odkedy sme papali korytnačku od Zuzanky, tak sa idem potrhať ,-) za tvarohom a takýmito a podobnými receptíkami. Na deň otcov dostane (tudledudle) prekvapko (pst). (L) Ďakujem za fajnučkú inširačkovú tortičku (clamp).
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.4.2010, 17:59)
Ďakujem Esti zlatá (L) (L) - dúfam, že bude i drahému chutiť tak ako i nám doma všetkým [A] [A] [A] - u nás tvaroh na prvých miestach vždy ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (31.3.2010, 22:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.4.2010, 12:26)
Ďakujem Anka (L) (L) (L) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
marta b. (mimi333) ID 112440 (31.3.2010, 15:19)
No teda Matka ty si ale sikulka,tvoje recepty su uuuzasne.Dufam,ze ta tvoji blizky dokazu ocenit. (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (31.3.2010, 15:43)
Ďakujem Martuška za krásny komentárik (L) (L) - Moje malé vždy povedia keď sa mi niečo nedarí podľa predstáv, že : - maminka to vobec nevadí, že sa Ti to nevydarilo, i tak vieš variť najlepšie na svete - :-$ :-$ a to je pre mňa tá naj naj pochvala (kocka) Ďakujem ešte raz (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.3.2010, 14:36)
Moja mamina takéto tortičky nikdy nerobila, až raz som objavila recept v takej malej knižočke za 4 Kčs a odvtedy patrí k našim naj naj tortičkám, akurát tam nebola navrchu želatína, a tiež používam túto želatínu... (clamp) (clamp) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.3.2010, 15:43)
u nás boli skor takéto - a potom rezy , koláčiky a tak ... klasické torty ani moc nie, iba ak mal niekto sviatok - vtedy mama upiekla normal (^) :-p - ale hlavne cez leto sme fičali povačšinou na týchto chladených - rýchle a dobré (Y) (Y) (Y) (Y) a máš pravdu - sú i u nás naj naj (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
emanuel s. (emo) ID 11111, mimibazar.sk/emo (26.3.2010, 21:47)
Chystam sa na torticku, len nechapem...do toho rosolu ide dalsia zelatina?? ci?? asi nie ze?? len reku...ked je to zelatinovy rosol ???
:-$ trochu mi to nedochadza :-| :-| ale vyzera skveleee mnam mnam uz sa tesim...
silvia
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.3.2010, 22:20)
- nie, nie - do rosolu nejde žiadna ďalšia želatína, ten rosol sa uvarí zo šťavy čo zostala z konzervovaných jahod a 1PL maizeny ... varením sa táto šťava premení na želatínový rosol a chladením tuhne ... vznikne z toho ovocná želatína ....... (Y) (Y) Dúfam, že som to zrozumiteľne napísala (Y) (Y) (Y) Kľudne napíš, ak by to nebolo ešte dostatočne jasné (Y) (Y) Dúfam, že (^) bude chutiť (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
emanuel s. (emo) ID 11111, mimibazar.sk/emo (8.4.2010, 19:46)
ano...dakujem pekne... uz chapem :-$ tesime sa na nu
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.4.2010, 21:58)
za máličko (L) (L) - dúfam, že bude chutiť |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu