Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Vynikajúce muffiny - niečo pre milovníkov pravej vanilky
[ recept č. 24984 zo dňa 23.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cca 24 muffinkov potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček domáceho vanilkového cukru, 3/4 hrnčeka polotučného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 vanilkový struk, 1 prášok do pečiva, ovocie (jahody, mandarinky, čučoriedky...), 24 košíčkov na muffinky.
POSTUP PRÍPRAVY
...zaručene najlepšie muffinky, ktorým nikto neodolá - aspoň ja som sa ešte nestretla s niekým, kto by mi tieto muffinky nechválil, a tak sa rada s receptom podelím.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Potrebné prísady |
![]() |
2. Prísady meriame pomocou 3 dl hrnčeka. Ja používam takýto. |
![]() |
3. Zmiešame spolu múku, cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme vajce, olej a mlieko. Dobre premiešame. Ja miešam len ručne, nepoužívam na to mixér, lebo je to vymiešané za chvíľku. |
![]() |
4. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme. |
![]() |
5. Hrotom nožíka z neho vyškrabeme čierne zrniečka,... |
![]() |
6. ... ktoré pridáme do cesta. (Zvyšok struku nevyhadzujeme, použijeme ho na prípravu domáceho vanilkového cukru.) |
![]() |
7. Cesto už len zľahka premiešame. |
![]() |
8. Formu na muffinky si vyložíme košíčkami. Do každého košíčka dáme asi jednu polievkovú lyžicu cesta - tak, aby dno košíčka bolo celé zaplnené. Cesto je dosť husté a len pomaly sa odliepa od lyžice, ale to je tá správna konzistencia. |
![]() |
9. Potom do každého košíčka pridáme ovocie - ja najčastejšie robím zo zaváraných jahôd alebo čučoriedok. Ak používame väčšie ovocie, nakrájame ho na menšie kúsky. Ovocím nešetríme! |
![]() |
10. Ovocie potom zase zalejeme asi lyžicou cesta. |
![]() |
11. A potom šup s muffinkami do rúry. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 180°C cca 17 minút. |
![]() |
12. Tu je výsledok. Tieto muffinky chutia výborne čerstvé - sú také chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri. Ak by Vám nejakým zázrakom vydržali do ďalšieho dňa, tak na druhý deň zmäknú.
Mám asi 20 receptov na muffinky, väčšinu z nich priamo z anglických kuchárskych kníh, ale tieto sú zaručene najlepšie. Vanilka im dodá jemnosť a nádhernú vôňu i chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Monika V. (1.Balance) ID 120696 (22.5.2010, 7:35) |
Prosím ťa,ako urobím domáci vanilkový cukor?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (23.3.2010, 21:13) |
super lusk mam tak vyskusam niekedy..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (23.3.2010, 22:14) |
Odporucam, su naozaj ine...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 20:35) |
no veru Evka - s pravým lúskom - iná fajnotka to musí byť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (23.3.2010, 22:13) |
Martinka, ak Ti este zvysili nejake lusky odo mna, tak vyskusaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |