Martina O. (jody) ID 139136 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Pripečení slimáci
[ recept č. 24859 zo dňa 20.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g kuracie prsia, 5 strúčkov cesnaku, 5 - 6 plátkov Schwarzwaldskej šunky (alebo oravskej slaniny), vegeta, 1 rajčina, 1 paprika, 2 plátky ementálu, 2 PL olej, 1 PL worchester, petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso nakrájame na tenké rezne a tie potom ešte po dĺžke na polovicu, aby sme mali pásy na slimáky. Rovnako pokrájame šunku po dĺžke na polovicu a syr na tretiny. Všetku zeleninu nakrájame na drobno alebo nastrúhame. Na plátok mäsa dávame trochu vegety (máličko alebo vôbec, šunka je slaná), petržlenovú vňať, trochu z každej zeleniny, syr, šunku a stočíme "na slimáka" a spojíme špáradlom. Zostanuvšiu zeleninu premiešame s troškou oleja a worchesterovou omáčkou. Slimáky poukladáme na plech, lyžičkou na ne povkladáme zvyšok zeleniny a upečieme do chrumkava. Podávame so zemiakovou kašou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.4.2010, 20:05) |
Značím si toto vyzerá to super dobrota, aj keď teda babračka. Zrejme si to nerobila v rúre, však? Súdim podľa plechu... Dík za nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.3.2010, 18:00) |
Matka dobrota velika,ja mam u seba niečo podobne ale so šampionovou omačkou dala by som si, len babračka je to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina O. (jody) ID 139136 (23.3.2010, 17:19) |
Veru babračka, hlavne s porovnaním ako sa to rýchlo zožerie... Ale niekedy je chuť aj na babračku a keď to vyjde, potom sa teším ako malé decko, keď sa mu podarí nejaký novotvar v piesku...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |