
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Monika S. (levelka) ID 3709 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zemiakové lokše[ recept č. 24667 zo dňa 15.3.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, hl. múka, soľ, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Očistené, uvarené zemiaky /so soľou/ popučíme na kašu i s maslom /len tak trošku masla/. Do vychladnutej kaše prisypeme múku a rukami vypracujeme pekné cestíčko. Z cesta si ušúľame valček. Z neho potom režeme kúsky, ktoré na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu, alebo ako sa podarí :-). Tieto potom opekáme nasucho na panvici, alebo na liatinovom kruhu, čo sa dá položiť nad horáky šporáka. Opečieme ich z obidvoch strán, hotové potierame spraženým maslom. |
![]() | Jana K. (Jojínek) ID 271547 (13.3.2013, 23:17) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (10.5.2011, 1:14) |
Som nadsena ze som tu nasla Zemiakove lokše ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (20.11.2010, 13:04) |
Dobry den, viete mi poradit?mne to nejde, nedavam tam maslo ale s trochou muky mi to aj tak ztvrdne (500g zem, 150hl.m) a ak dam viac muky je z toho kamen.zuzana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Monika S. (levelka) ID 3709 (17.12.2010, 15:05) |
Dobrý deň. Asi dávate veľa múky. Ja to stále robím od oka, do vtedy sypem múku, pokiaľ sa mi cesto nezdá byť dosť vláčne. Musí sa dať pekne rozvaľkať, nesmie sa lepiť a ani byť príliš tuhé. Držím prsty, skúšajte, raz budú ako od babičky ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |