Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Vynikajúce jablkovo-škoricové muffiny
[ recept č. 2463 zo dňa 7.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
SUCHÉ SUROVINY: 1 a pol hrnčeka hrubej múky - 1 a pol ČL prášku do pečiva - 1 a pol ČL škorice - trištvrte hrnčeka kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor MOKRÉ SUROVINY: tretina hrnčeka masla - 1 vajce - pol hrnčeka mlieka - 1 hrnček nastrúhaných jabĺčok (cca 2 stredne veľké jablká) OSTATNÉ: hrozienka - plech na muffiny
POSTUP PRÍPRAVY
Ja viem, je tu už strašne veľa receptov na muffins, ale rada by som prispela aj svojou troškou do mlyna. Ani neviem, odkiaľ mám tento recept, ale je úžasný, mafinky sú ľahučké, nadýchané a chutia skvelo jesenne. Najlepšie sú teplé, s mliečkom, ale my sme ich dnes dojedali na raňajky a padlo na úrodnú pôdu. Naozaj odporúčam vyskúšať ;o))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ingrediencie - namiesto hrozienok môžte samozrejme použiť čokoládku, želé, kúsky jabĺk, podľa fantázie a chuti... |
![]() |
1. Zmiešame si suché suroviny - hrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a škoricu. |
![]() |
2. Potom postupne pridávame mokré suroviny - vajce, rozpustené maslo a mlieko. Vymiešame na hladké cesto. |
![]() |
3. Na jemnom strúhadle si nastrúhame 2 jablká, vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame hrozienka. |
![]() |
4. Cesto plníme do dier v plechu na muffiny. Ja mám teflónový, ktorý ani nevykladám košíčkom, ani nevymažem a ide to skvele, nič sa nepripaľuje. Cesto má byť tak 1 cm pod okraj diery. |
![]() |
5. Pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Podávame s džemom, mliekom, zmrzlinou, šľahačkou, čokoládou... ako chcete... dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (9.7.2008, 14:54) |
Dobry den, Silvia chcem sa spytat- pri akychkolvek muffins nevymazujete plech alebo len ked peciete tieto? Ja mam tiez teflonovy plech ale doteraz som ho mastila a aj vysypavala mukou. Vopred dakujem za odpoved vam, ale moze poradit aj niekto iny kto ma nejaku skusenost. Osobne papierove kosicky nepouzivam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (14.7.2008, 11:36) |
Ahoj, Silvia, prepac, ze odpovedam az teraz, skor som si nevsimla komentar Ja nevymazavam teflonovu formu pri ziadnych mafinoch. Fakt sa mi nikdy nic neprilepilo. Vela stastia, pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Vanda P. (VandaTT) ID 2109, mimibazar.sk/vandatt (7.10.2007, 23:39) |
Ja davam rebarboru namiesto hrozienok a tiez je to mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (8.10.2007, 13:08) |
Tak s rebarborou mi to este nenapadlo. Ale iste skusim, lebo ja mam moc rada tu kyselkavu chut. Diiiky za tip!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (7.10.2007, 15:46) |
Ja tam dávam aj škoricu, ešte sú dobre aj s jablkovým džúsom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (7.10.2007, 17:45) |
Aj ja tam davam skoricu, ved preto sa aj volaju jablkovo-skoricove tusim som to dala aj do receptu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
vladimira g. (gottka) ID 2491 (7.10.2007, 13:58) |
Prave som ich napiekla, aj ja robim niekolko druhov, ale neviem, ci ich niektory z receptov tromfne, su skvele...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (7.10.2007, 14:00) |
Dakujeeeeem ja v poslednej dobe tiez len tieto... lahucke, skveleeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |