. .. .. .. .. .. .
. .

Kysnuté buchty - RECEPT 24446

ÚČET BOL POZASTAVENÝ
NEÚPLNÁ REGISTRACE
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815
.
Oblasť: Partizánske
Registrácia: 16.1.2010
Naposledy: 13.1.2011 12:15
Aktualizácia: 17.1.2010 10:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Kysnuté buchty


[ recept č. 24446 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Kysnuté buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg pol.muky...... 2polievkove lyzice krystal.cukru......1 vanilkovy cukor...... 1cele vajce a 1 zltok....... 1/4 mlieka.......pol kocky cerstveho drozdia....... 1 lyzicka prasku do peciva........ dve-tri lyzice oleja.......lyzicka soli...... dzem akykolvek/tvaroh-hrozienka/tvaroh-puding

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravime si kvasok, do vlazneho mlieka zamiesame lyzicu krystal.cukru a lyzicu hladkej muky a nadrobime drozdie. Nechame odstat v teple asi 40 - 50minut kym kvasok zvacsi objem min.o polovicu.
2. Muku preosejeme, pridame 2 lyzice cukru, malu lyzicku soli, vajce a zltok, vanilkovy cukor, prasok do peciva, olej, mozme nastruhat citronovu koru. To zmiesame a vlejeme do muky kvasok s mliekom. Zvysne mlieko pridavame podla potreby. Cesto by malo byt hustejsie a malo by sa pekne odliepat od hrnca. Zvyknem ho miesit metlickami asi tak 20-30 minut.
3. Hladke a vypracovane cesto posypeme trochou muky a nechame kysnut v teple asi 30-40 minut.
4. Cesto vyklopime na pomucenu dosku a valcekom roztiahneme na vysku asi 1 cm. Davame si pozor, aby sa nam zospodu neprilepilo. Mensim poharom vykrajujeme kolieska, prstami ich roztiahneme a lyzickou dame do kazdeho kolieska dzem-lekvar-tvaroh s hrozienkami, bez hrozienok, s pudingom, co komu chuti. Koliesko prikryjeme druhym kolieskom a dookola prstami dobre spojime, tym istym poharom znovu vykrojime uz naplnenu buchtu a tak zbavime prebytocneho cesta po okrajoch, polozime na olejom vymasteny vyssi plech. Takto pokracujeme s kazdou buchtou, pricom ich vkladame na plech jednu vedla druhej, nie vsak prilis natesno, lebo kysnutim este zvacsia objem. Dobre ich naolejujeme. Ked je plech zaplneny buchtickami nechame ich v teple este podkysnut asi pol hodinu-40 minut. Predhrejeme si ruru na asi 190-200 stupnov.
5. Plech vlozime do rury a pecieme asi 25-35minut, najprv spodne pecenie a neskor celoplosne, az pokial nie su buchticky krasne hnede. Po vychladnuti posypeme buchticky praskovym cukrom. Zvyknem ich aj s plechom davat do vacsieho mikrotenoveho sacku, aby boli vlacne a nevysusili sa. Z tohto cesta sa da robit aj zavin, moravske kolace ci bratislavske rozky s roznymi plnkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. z cesta mi zvysilo este na taketo tvarohom plnene kolaciky, na ktore som pridala ribezlovy dzem, su skvele :-)
2. tu je este jeden zaber na uz pocukrovane buchty :-)...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja bublanina s malinami, rýchla a výborná | Kysnuté buchty | Sacher torta >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu