. .. .. .. .. .. .
. .

Krémeš mojej maminy - RECEPT 24398

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 47989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Krémeš mojej maminy


[ recept č. 24398 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom.

POSTUP PRÍPRAVY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom
<< klasická šlahačková piškotová tortička | Krémeš mojej maminy | Karamelová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.3.2010, 8:26)
Anka vrelá vďaka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (9.3.2010, 9:32)
Nie je za čo, rado sa stalo!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (8.3.2010, 22:05)
(Y) (Y) tento kremešík ako keby mojej mamine z k receprára vyšiel ... presne tak ho robí ... lístkové cesto podľa svojho receptíku, nie kupované |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) a je božský ... ja som raz v živote jedla v cukrárni a nikdy viac :-(
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:14)
Krémešky zbožňujem,dobre,že si pridala receptík,mamy vedia ako sa robí dobrý. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (8.3.2010, 21:23)
Chcela ho po mne Ivetka ID 11052 , tak som dala, aj keď je tu už určite veľa podobných, ale ja robím len tento "náš". (H) (H) (H) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:26)
A veru ho vyskúšam na veľkú noc,aby si vedela,nebudeš mi len tak robiť o pol desiatej chúťky :-) :-) *-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (8.3.2010, 21:39)
Nech sa páči, ja som ich robila včera, a sú výborné!!!Nie také umelé zlatoklasové z cukrárne ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:51)
Ved to sa mi páči na tých starých receptoch,tá úžasná chuť. (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu