melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
HRSTKOVA *****
[ recept č. 24361 zo dňa 8.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zlty polený hrach,šošovica,krúpky-najmenšie,sušené hríby,údená klobása,olej,polohrúba múka,červená paprika,vegeta-soľ,rasca,mrkva,petržlen,cesnak,voda
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji si oprážime za lyžicu múky,odtiahneme z ohňa,pridáme červenú papriku a zalejeme vodou.Pridáme rascu,vegetu,klobásu a vopred namočené hríby.Asi polhodinku varíme,pridáme preplachnutý hrach a šošovicu a necháme variť do polomäkka.Teraz je vhodný čas na vloženie pokrájanej mrkvy a petržlenu.Krúpky tiež opláchneme a dáme do hrnca k zmesi.Uvaríme do mäkka a dochutíme cesnakom,mletým čiernym korením a prípadne soľou. Krúpiek dávame s mierou,lebo zväčšia svoj objem a strukovín tak po deci-deci a pol.
Ja pridávam aj štipľavú feferonku,vraj zo štipľavého netrafí šľak-aspoň vidíte,že som ešte tu. Klobásku-dve po uvarení nakrájam na kolieska,aby sa ušlo všetkým.
Varím ju zvyčajne vtedy,ked sa zohrieva domáca klobáska a mne je ľúto vyhodiť voňavý vývar.
DOBRU CHUT |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.3.2010, 17:08) |
moja maminka robí hŕstkovú vždy s údenými rebrami, hmmmmmmmmm bez mäsa si to ani neviem predstaviť, resp. bez tej chuti, bo z úden.rebier veľa mäsa teda nie je... Je to isto PERFEKTNEEEE Musím dakedy spraviť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 20:34) |
Poriadny mäsiar nechá aj mäso,šuflikant,čo chce zbohatnúť ti aj holé rebrá predá za cenu panenky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (8.3.2010, 21:02) |
Hrstkovú robievam, ale bez hríbov a klobásky. toto môže byť vynikajúce !!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:10) |
To je taká nediétna verzia,treba vyskúšať,možno zmeníš názor.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.3.2010, 17:22) |
Mňam nemá chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 18:19) |
tak chytro variť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.3.2010, 13:11) |
Tak to aby som i ja začala jedávať štipľavé na kilá pre istotu lebo ja neraz poviem, že ma trafí Hrstkovú máme radi, zvlášť moja Mimi ju miluje, kupujem hotovú namiešanú zmes na hrstkovú a nedávam klobásku...ale môžem vyskúšať, veď i do sladkej fazuľovej dávam a je mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 17:16) |
Skús,aj s klobáskou sa dá v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |