Lucia H. (gupka) ID 9968 |
 |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.1.2007 |
Naposledy: 18.12.2024 20:50 |
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Špaldové lokše
[ recept č. 24256 zo dňa 5.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300g špaldovej hladkej múky (odporúčam zmiešať s obyčajnou múkou 1:1), 300g varených zemiakov, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Taká zdravšia verzia lokší :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
budeme potrebovať |
![]() |
zemiaky na jemno postrúhať a s múkou vymiesiť cesto, mne sa nechcelo dobre spojiť, tak som pridala asi 6pl vody, záleží na zemiakoch aké sú, tiež som tam nemusela hneď vsypať celú múku, ale postupne prisypávať... |
![]() |
cesto si rozdelíme na kúsky |
![]() |
vyvaľkáme na pomúčenom podkalde na placky hrubé asi 2-3mm |
![]() |
Alenku to veľmi bavilo, tak svojím valčekom vyvaľkala v podstate všetky:o) |
![]() |
pečieme na suchej platni alebo panvici |
![]() |
v recepte je písané, že sa majú najprv popichať nožom, no mňa mama učila, že sa majú takto nafúknuť aby sa aj vo vnútri pekne prepiekli |
![]() |
hotové potrieme maslom |
![]() |
vyskúšali sme aj s lekvárom (odporúča sa slivkový, ale my sme mali rajčinový)a makom, no mne osobne chutia na slano...boli celkom fajn, ale nabudúce zmiešam múku s obyčajnou 1:1 bo na môj kus boli moc špaldové, ale detičkám chutili, čo ma teší:o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva K. (evekei) ID 31604 (6.3.2010, 19:35) |
mňam Lucka lokše zbožňujem a takéto na "zdravšiu nôtu" by mi ešte ľahšie išli dole hrdielkom super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
olga g. (olgagettinova) ID 139265 (6.3.2010, 14:57) |
vyzera to vybobne pre dietarov ale dobre vyskušam uvidíš |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.3.2010, 0:22) |
tento recept ma potešil, tiež skúšam do receptov pašovať špaldovú múku, lenže niekedy sa cesto potom tvári ako niekto celkom iný, takže rovno skúsim 1:1a mám jeden pokus k dobru. zo špaldy mám veľmi rada krupicovú kašu, chutí mi oveľa viac ako klasická, skúsila som aj cestoviny, tam to bolo s tretinou špaldovej ok, na väčší pomer som si zatiaľ netrúfla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |