. .. .. .. .. .. .
. .

Špaldové lokše - RECEPT 24256

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Špaldové lokše


[ recept č. 24256 zo dňa  ]


Špaldové lokše


POTREBNÉ PRÍSADY

300g špaldovej hladkej múky (odporúčam zmiešať s obyčajnou múkou 1:1), 300g varených zemiakov, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Taká zdravšia verzia lokší :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


budeme potrebovať


zemiaky na jemno postrúhať a s múkou vymiesiť cesto, mne sa nechcelo dobre spojiť, tak som pridala asi 6pl vody, záleží na zemiakoch aké sú, tiež som tam nemusela hneď vsypať celú múku, ale postupne prisypávať...


cesto si rozdelíme na kúsky


vyvaľkáme na pomúčenom podkalde na placky hrubé asi 2-3mm


Alenku to veľmi bavilo, tak svojím valčekom vyvaľkala v podstate všetky:o)


pečieme na suchej platni alebo panvici


v recepte je písané, že sa majú najprv popichať nožom, no mňa mama učila, že sa majú takto nafúknuť aby sa aj vo vnútri pekne prepiekli


hotové potrieme maslom


vyskúšali sme aj s lekvárom (odporúča sa slivkový, ale my sme mali rajčinový)a makom, no mne osobne chutia na slano...boli celkom fajn, ale nabudúce zmiešam múku s obyčajnou 1:1 bo na môj kus boli moc špaldové, ale detičkám chutili, čo ma teší:o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Luxusné syrové minirohlíčky | Špaldové lokše | Naša vynikajúca sardinková pomazánka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.1.2013, 16:45)
|:o) |:o) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (6.3.2010, 19:35)
(Y) (Y) (Y) (Y) mňam Lucka lokše zbožňujem a takéto na "zdravšiu nôtu" by mi ešte ľahšie išli dole hrdielkom ,-) ,-) super (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
olga g. (olgagettinova) ID 139265 (6.3.2010, 14:57)
:-)vyzera to vybobne pre dietarov ale dobre vyskušam uvidíš
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (6.3.2010, 11:05)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.3.2010, 0:22)
tento recept ma potešil, tiež skúšam do receptov pašovať špaldovú múku, lenže niekedy sa cesto potom tvári ako niekto celkom iný, takže rovno skúsim 1:1a mám jeden pokus k dobru. zo špaldy mám veľmi rada krupicovú kašu, chutí mi oveľa viac ako klasická, skúsila som aj cestoviny, tam to bolo s tretinou špaldovej ok, na väčší pomer som si zatiaľ netrúfla. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 121205 (5.3.2010, 22:18)
dobre eee :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu