melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
SRBSKE FILE DJULBASTIJA*****S CESNAKOVYM MASLOM
[ recept č. 24123 zo dňa 1.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hovädzia sviečkovica(pravá),olej,soľ,mleté čierne korenie,cesnak,maslo
POSTUP PRÍPRAVY
Sviečkovicu nakrájame na plátky asi jedenapol prsta hrubé a zľahka bokom ruky naklepeme.Strany mierne nakrojíme,aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo.Okoreníme a na horúcej panvici na troche oleja opečieme z každej strany asi 3-4 minútky.Okoreníme,navrch dáme cesnakové maslo. Najlepšie je plátky si nachystať o deň skôr_okoreniť a potrieť olejom-šup do chladničky.
CESNAKOVE MASLO:125gr masla poriadne vymiešame s hlávkou postrúhaného cesnaku a soľou,vytvarujeme do válčeka,zabalíme do alobalu alebo mikroténovej folie a zamrazíme. Na horúcom kuse mäsa sa nám krásne rozpustí. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo so zeleninovým šalátom.
Na toto sme chodili do GRILU URPIN v BB ,bola to lahôdka a stála za oných čias celá porcia aj s hranolkami necelých 20 korún.A to bola 150 gramáž!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
sviečkovica |
![]() |
naklepaná,okorenená,potretá olejom |
![]() |
rýchlo orestovaná |
![]() |
s cesnakovým maslom a šalátom |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.3.2010, 15:37) |
Ty si kucháročka vyskúšam na prsíčkach alebo karé. Tá sviečkovica je fakt neskutočne drahá.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (2.3.2010, 20:47) |
Máš to cobydup,mäsko rýchlo opiecť z jednej a druhej strany a obed fertig  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (2.3.2010, 8:34) |
Melanka, zas výborný a jednoduchý receptík !!!!!!!!!!! Môžem použiť aj iné mäsko? Určite vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (2.3.2010, 9:18) |
Ak chceš len s cesnakovým maslom,tak som robila aj prsíčka a tiež bravčové karé a chrbát z jeleňa,ale mne osobne najviac chutí zo sviečkovice,len keby nebola taká drahá.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |