. .. .. .. .. .. .
. .

Pavi chvost - RECEPT 24065

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Pavi chvost


[ recept č. 24065 zo dňa  ]


Pavi chvost


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:600 g polohrubej muky, 1 Palmarin, 150 g pr. cukru, 3 PL (kopcovite) kyslej smotany, 1 Prdopec. , 1 vajce, 2 zltka, *********Plnka: cca 120 g mletych orechov, slivkovy lekvar (riedsi, aby sa dobre rozotieral), ********* Plnka kremova: 1 Hera, 150 g pr. cukru, 3 vajcia, 1l mlieka, 2 vanilky, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy, ****Poleva: 1/2 Hery , 100 g pr. cukru, 3-4 PL kakaa, 2-4 PL mlieka (smotany) Okrem toho: galaretka zelena 2x, 1 a 1/2 balika detskych piskotiek, cca 300 g hrozna

POSTUP PRÍPRAVY

Urcite kazdy sa uz v zivote stretol s vetou (hodnotenim?") je pysny/a ako pav. Pamatam, este ako dieta som videla pava, ktory sa majestatne premaval po svojom teritoriu a naozaj sa pysil svojim nadhernym do vejara roztiahnutym chvostom. Mozno aj preto ten nazov tohto zakuska, pretoze tie cervenkaste hroznove okale pripominaju okale na pavom chvoste:) Tak uz nech existuje akekolvek zdvovodnenie pre nazov tohto kolacika, musim konstatovat, ze aj ked nepatri do kategorie tych najjednoduchsich, tak namaha, ktroru vynalozite na pripravu je odmenena nadhernou, lahodnou chutou, ktoru si vychutnate pri konzumacii tohoto pavieho chvosta. Tento zakusok slubujem mojej sestricke uz dlhsiu dobu. Takze : "Draha, dufam, ze ta potesi " :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


muku, prdpec., pr. cukor, vajce, 2 zltka, 250 g Palmarinu, 3 PL smotany spracujeme na cesto (cesto netreba dlho hniest, potom ma tendenciu s trusit).


spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na 1/2 hod.


cesto som odvazila malo 1200 g, rozdelila somho na 4 casti s tym, ze z kazdej stvrtiny som "odstipla" kusok cesta a prilozila k jednej stvrtine. To preto, ze ta jedna stvtrtina ide na zaklad kolacika a tie zvysne tri budeme valkat na roladky. Mala som tak 3 x po 280 g a jedno (zaklad kolacika) 360 g. Cesto na spodok si nechame na doske a ostatne tri casti vratime spat do chladnicky (lepsie sa pracuje so schladenym cestom). S tymto cestom sa pracuje velmi dobre, ziadne problemy pri valkani nie su


cesto rozvalkame na velkost plechu 27cmx37cm (vnutorny rozmer), plech som mierne vymastila tukom (ale ozaj iba velmi mierne) a dala som piect na 170 stupnoch - teplovzdusna rura iba 10 minut. Cesto je tenucke, tak dajte pozor , aby ste nevysusili!!!!!


postupne po jednom rozvalkame zvysne tri cesta. Cesto na dlzku robime take dlhe aky dlhy je plech, na ktorom sme piekli spodnu cast kolacika. Potrieme slivkovym lekvarom


posypeme mletymi orechami (cely plat, ja mam iba na fote polovicu, aby bolo vidiet aj ten lekvar)


pekne zvinieme do roladky a dame na plech vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vsetky tri naraz pri rovnakej teplote ako spodok kolacika, ale uz dlhsie cca 20 minut. Opat pozor nevysusit!!


2x zelenu galeretku (hrozno, kiwi, egres) pripravime podla navodu. Ja som dala na jednu iba 300 ml vody, aby bola zelatina dobra tuha. Pre tie, ktore by chceli kolacik skusit a nevedia kupit galaretku, tak mozete urobit ciru zelatinu napr. v zelenom sirupe alebo dalsia varianta urobit cervenu zelatinu a pouzit biele (res. zelene) hrozno. Galaretku som najprv ochladila tak, ze som hrniec niekolkokrat ponorila do misky so studenou vodou a ked uz bol hrniec ochladeny, tak som dala do chladnicky a pekne zacal tuhnut, kym som urobila krem, uz bol stuhnuty , tak akurat


v 1 l mlieka som rozslahala 3 vajcia, 2 vanilkove cukre, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy


za staleho miesania som uvarila husty puding. Miesajte dobre, pretoze muka s mliekom ma tendenciu priharet, ale ked dobre miesate, urcite neprihori


Heru s pr. cukrom vymiesame a po mlaych castiach pridavame vychladnuty puding (ktory je mimochodom veeeeeeelmi mnam, aj ked je bez cukru)


tak tu uz je naslahany krem, je ho neurekom, ale nebojte sa . Cely som ho zuzitkovala a nemozem povedat, ze by ho bolo prilis vela:)


upecene roladky. tentokrat mi trochu popraskali, ale to nevadi. Zamaskujeme to kremom a bude to ok. asi som trochu pevnejsie stocila alebo neviem...


a ideme "skladat" kolacik. Na spodny plat natrieme krem, na krem opatrne prenesieme upecene vychladnute roladky a mezdery vyplnime bobulami umyteho a dobre osuseneho hrozna. Roladky ukladame po dlzke (mam tu otoceny plech na sirku, tak nech vas to nemyli)


asi takto:)


zelatina (zele, galaretka) musi uz zacinat tuhut, ma taku huspeninovu konzistenciu (pozor, aby ste to nezalievali este ciastocne nestuhnutou zelatinou lebo vam stecie pod spodok kolacika a cely kolac bude velmi mokry)


zalejeme (lyzicou som to tam davala) hrozno galaretkou a odlozime do chladnicky stuhnut galaretku . cca za 30 min. som to mala uplne stuhnute


ked je galaretka stuhnuta nanesieme zvysny krem a na vrch poukladame detske piskoty, odlozime do chladnicky a pripravime si vrchnu polevu


1/2 Hery, 100 g pr. cukru, 3-4 PL kakaa a 2-4 PL smotany (mlieka) rozpustime na miernom ohni. Nevarime!!!!!!! Dobre miesame, kym sa nam masa nespoji


potrieme piskoty mierne ochladenou polevou a nechame stuhnut


uz sme stihli aj prvu kostovku:)


pohlad I.


pohlad II.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Snehove pusinky s citronovym kremom | Pavi chvost | Rezy na anjelskych kridlach >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 50 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
katka s. (mischa) ID 7257 (28.2.2010, 21:20)
(clamp) (clamp) Adrika, no comment ,-) sak som sa unavila uz pri citani...dnes mam za sebou zaciatok jarneho (podzim) a nedokazem sa sustredit...ale vyzera (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:34)
Katka, mohla by si aj k nam pribehnut trosku, ked uz si tak robehnuta :-) Dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (28.2.2010, 21:36)
,-) zeby som dosla *-) pri pohlade na ten kolacik (zajic) ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.2.2010, 20:36)
Ty jooooooooo.Tak toto,toto je veru parada (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:33)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (28.2.2010, 20:27)
Ďalší efektný koláčik Adrianka (Y) síce prácnejší ale ale ako ozdoba slávnostného stola úplne dokonalý (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:33)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.2.2010, 20:20)
no drahá, konečne som sa ho dočkala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ten je úplne geniálny |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) škoda, že si ho nedala skor, dnes by som sa švihla týmto koláčom pred návštevou ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) nosila by som sa ako ten páv (L) (L) (L) (L) (L) (L) ďakujem za skvelý recept , tento určite vyskúšam (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:32)
No vies, clovek mieni ... Ale uz ho tu mas, tak hor sa do pecenia :-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (28.2.2010, 20:12)
no ja som ani nevidela,kto to pisal,ale ked som videla postup,bola som si ista,ze je to Adrika... ,-) mas tu kopec veldiel,no ale toto... toto je uzas!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:30)
Majka dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (28.2.2010, 19:58)
Adrika nadhera,bola to riadna fuska!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:30)
Martuska urcite nepatri do kategorie jednoduchych, ale ta namaha stoi za to (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (28.2.2010, 19:51)
waaaaaau , človek by povedla že už tu je toooolko koláčikov a opäť jeden ďalší paráááááááááádny (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:29)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Treba skusit Livka. Okrem toho, ze zaujimavo vyzera , aj zaujimvo chuti (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (28.2.2010, 19:24)
Naozaj velmi zaujimavy kolac, perfektne...
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:27)
Anka dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (28.2.2010, 19:08)
no teda adrika ty si nam opet pripravila nieco vynikajuce..si velmi sikovna..je to dost pracne na robotu ale snad niekedy sa do toho aj pustim..super ..budem sa tesit opet na nieco zaujimave od teba..tvoje receptiky su super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:27)
Dadka, dakujem pekne. Vidis aj ja zas stale obdivujem tie tvoje krasne torticky, ktore ja by som nikdy nedokazala vytvorit take krasne. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (28.2.2010, 18:49)
tak tento zákusok vyzerá velmi zaujímavo a chutne ,si nesmierne šikovná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)všetky tvoje receptíky sú jedinečné a úžasné (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:25)
Klaudika dakujem pekne, ale o tej sikovnosti by sa dalo vela diskutovat. Ja si iba vyberam na uverejnenie zaujimave recepty, ktore ak by skusal niekto zrucnejsi ako ja, tak by urcite vyzerali omnoho,omnoho lepsie :-). Ale i tak dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (28.2.2010, 18:38)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-o |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)šikulka si super (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:19)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.2.2010, 18:30)
No to je krasna pracička Adrika (Y) (Y) (Y) určite aj úžasna chut kolačika |:o) |:o) |:o) zase si sa "pochlapila" ,-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:18)
Dakujem Martuska (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.2.2010, 18:06)
no ja len čučím na to v nemom úžase :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o
Ty si sa Adrika tuším upísala čertom, keď dokážeš piecť takéto čertovsky parádne zákusky |:o) |:o) |:o)
A ako to u vás doma robíte, že maškrtíte takéto fantastické dobroty a nepriberáte? :-$ ,-)
Adrika, za tento páví chvost a so zreteľom na všetky tvoje predchádzajúce mňamky by som ťi udelila lordský titul [A] a prezývku First skillfull lady of mimibazar (sampus) (L) (sampus) (L) (sampus) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:18)
Dobre som sa pobavila :-D Dakujem za mily a usmevny komentarik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.2.2010, 18:05)
Ako vidím,zase si sa pekne vyhrala.Máš ho pekný a určite aj chutný. (Y) (Y) (Y) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:17)
No vyhrala, vyhrala. Fajnovucky je. Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (ika755) ID 27136 (28.2.2010, 17:24)
Dalši super kolačik ,vždy ked chcem niečim upútat návštevu pečiem z vašich koláčikov.A tento krát dakujem aj za návod ako robit s galaretkou už sa mi 2krat stalo že mi to stieklo a kolač bol mokrý ale v inom recepte podotýkam. (flower) |:o) (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:15)
Dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.2.2010, 17:17)
(Y) (Y) (Y) Adrika ty si majsterka takychto zaujimavych zakuskovych dobrotiek (clamp) (clamp) (clamp) velmi zaujimavy kolacik, ani si neviem velmi predstavit ako asi chuti no urcite velmi lahodne (Y) (Y) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:15)
Evka dakujem za tvoj mily komentarik. Od teba vzdy potesi. Kolacik ma zvlastnu chut. To hnietene cesto so slivkovym lekvarom v kombinacii s mletymi orechami, fantasticky pudigovy krem s dobre vychladenou ovocnou zelatinou, pod zubami pukajucimi tvrdymi bobulami hrozna zavrsene horkavou polevou. No povedz, ako moze takato skvela kompozicia chuti vyzniet zle :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.2.2010, 17:11)
Aďka, ďalší skvost y tvojej dielne, smekám klobúk pred tvojou šikovnosťou. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:07)
Dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (28.2.2010, 17:08)
Adrika, ty si asi Piccasso v kuchyni :-$ tvoje diela majú neuveriteľnú nádhernú podobu (Y) (Y) (Y) ešte sa musím veeeeľmi veeeeeľa učiť ,-) (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:06)
Magduska, neprehanaj :-$ Ved ja sa este tiez musim veeeeeelmi vela ucit . Ja sa len snazim pridavat recepty, ktore su zaujimave, napadite a hlavne chutne. Nie je to z mojej hlavy, ja len posuvam dalej. Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2010, 16:38)
Aďka...u Teba čo recept, to umelecké dielo aj na pohľad a nepochybne aj čo sa chutí týka... skvelá inšpirácia (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 21:02)
Evka dakujem za pochvalu a tesi ma, ked niekoho inspirujem. Je to pre mna urcite zadostucinenie za to, ze recept ktory uverejnim zaujme aj niekoho ineho (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.2.2010, 15:40)
wáááu Aďka, ja nemám slov. Kam ty chodíš na tie recepty? *-) Perfektný postup a určite aj koláčik (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.2.2010, 20:59)
Ano Lucka, kolacik je velmi dobry. Je taky iny, ako sme zvyknuti na piskotovo-kremove kolaciky. Keby nebol dobry, tak ho sem nedam. A inspirujem sa roznymi casopismi, na nete, od kolegyn. Myslim, ze ako vsetky ostatne dievcence. Vela skusam a potom uverejnim len tie, ktore su podla mojho skromneho nazoru ozaj dobre. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 50 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu