Andrea M. (andy29) ID 44947 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Francúzsky bezlepkový chlieb
[ recept č. 23833 zo dňa 21.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept mám z časopisu Your life od firmy Schar. Je určený pre pekárne, ale ja som ho piekla v rúre, keďže pekáreň mi vypovedala. Bol veľmi chutný, tak trošku na sladko.Odvtedy som iný ani nepiekla lebo dcére veľmi chutil. 350 ml vlažnej vody, 5 g soli, 20 g masla alebo 2 PL oleja, 350 g múky Mix B, 20 g medu alebo 2 PL , 12 g čerstvého droždia- ja som dala VIVO.
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si kvások. Do časti vlažnej vody pridáme 1 PL medu a rozpustíme v nej droždie. Do misky nalejeme zvyšnú vodu, pridáme olej , zvyšný lyžicu medu, na to nasypeme múku + soľ. Mixérom trochu vymiešame a pridáme kvások. Ručným mixérom s metličkami na kysnuté cesto miesime asi 5 min. Cesto vylejeme do formy a nechame kysnúť asi 30 min. kým zdvojnásobí objem. Rúru predhrejeme na 220 C a pečieme 5 min. potom znížime na 180 C a pečieme 45 min. Do rúry vložíme hrnček s vodou, aby sa nám spravila chrumkava kôrka :) Kto by chcel vyskúšať v pekárni, tak oni piekli na pekárni kenwood - program bezlepkovy 3 hod., 750 g. Foto priložím neskôr. Dobrú chuť :) |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (19.4.2014, 12:43) |
chlebik je dobry,aj mne je z neho tazko na zaludku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (15.4.2014, 22:42) |
Robila som ho už, a je dobrý tento chlebík.len mám takú otázočku,to chlebík zvrchu bude stále taký bledý?lebo aj mne taký vyšiel?ako docielim aby aspoň trocha zhnedol,dá sa to? A dosť je mi po ňom ťažko na žalúdku,keď ho zjem,môže to byť čerstvým droždím?Asi vyskúšam pre zmenu sušené. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia H. (luciahaluskova) ID 270485 (23.3.2014, 9:01) |
Ahoj,ja sa chcen spytat robila som ho z muky promix tak ze som zmiesala chlebovu s uni ale to cesto je dost riedke.Tak sa chcem spytat ci to tak ma byt alebo mzsim davat viac muky?dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (15.4.2014, 21:23) |
Ahoj... s promix mukami neviem poradit, pretoze ich vôbec nepouzivam. Bezlepkove kysnute cesto byva lepsie, ked nie je take huste ako normalne, len sa s nim horsie pracuje. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (13.9.2012, 14:40) |
chlebik som pred chvilkou upiekla v DP,ochutnala a je vybornyyyy dakujeem za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka R. (AnjelikAny) ID 66727 (30.8.2012, 14:08) |
Včera som ho piekla a skoro celý zož... ani odfotiť som nestihla. a to bude asi tým, že som po x-mesiacoch mala konečne pečený chlieb. Ale bol ozaj mňam , len som ho dala vysoko a z vrchu sa mi viac pripiekol.Už sa teším ked si kúpim múku a budem robiť zas. Ozaj skúšala si aj inú múku na tento recept? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (upravené 30.8.2012, 21:47) |
To je super, že ti tak velmi chutil Inu muku ako mix b na chlieb nepouzivam, niekedy zamenim par lyzic za celozrnnu zmes od scharu alebo teffovu muku, ale na tento recept som to neskusala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária K. (smajka) ID 86692 (1.8.2010, 21:54) |
dakujem za skvely receptik , som uplne nadsena chlebikom, je fantasticky a absolutne mi nepripomina nic z tych mojich bezlepkovych chlebovych pokusov som normalne happy ze som na tento receptik natrafila vo svojich bezlepkovych zaciatkoch a uz sa tesim ako z toho vyskusam aj tie bagetky co tu pisete v komentoch dakujem este raz majka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (3.8.2010, 9:35) |
Majka, som rada, že chlebík chutí a vyskúšajte aj tie bagetky, sú výborné alebo z toho možete urobiť také chlebové muffinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária K. (smajka) ID 86692 (3.8.2010, 22:36) |
Andy pls a ako sa da dostat k tomu casopisu Your life, co spominate v recepte? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (3.8.2010, 23:02) |
Majka, tie časopisy si možeš pozrieť na stranke www.schaer.com - http://www.schaer.com/en/news-events/your-life/ .Dá sa tam aj zaregistrovať a budú ti chodiť aj domov, kamoške chodia v češtine, ale mne iba v angličtine . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | PETRA V. (vackovape) ID 158725 (8.3.2011, 17:03) |
Zdravím,nainstalujte si do PC prohlížeč google a můžete si tyto stránky prohlížet i v českém či slovenském jazyku jsou tam bezva recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Mária K. (smajka) ID 86692 (3.8.2010, 23:10) |
dik, ten casopis som si nevsimla na tej stranke lebo na schaer som sa uz zaregistrovala pred par tyzdnami ale nic mi este neprislo. aspon mrknem to pdf dik este raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka T. (takaJanka) ID 29118 (upravené 3.6.2010, 17:44) |
Andrea ďakujem za skvelý tip , najskôr som skúsila chlebík ale ten sa mi tesne po upečení preboril myslím že to bolo tým že som mala med skryštalizovaný a asi sa mi zle rozmiešal v ceste, ale skúsila som ešte raz ako bagetky a sú FANTASTICKÉ dala som menej medu - 2 kávové lyžičky medu na 250g múky, med bol dobrý tekutý - rozmiešala som si ho celý najskôr v teplej vode, piekla som 30minút (pri 190´C) a vyšli mi úplne skvelé bagetky .. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=703976 Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 17.5.2010, 13:51) |
Dnes som podľa neho robila minibagetky ( dala som 2 PL medu ... asi tak 40 g ) a sú neskutočné - jemnučké, mäkkučké. Malý si ich začal pýtať a aj spapal ... tipujem, že preto, lebo sú sladkavé Ďakujeme za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (4.5.2010, 12:14) |
včera som ho piekla ... je skvelý. Vlastne strašne mi pripomína ten, čo ja pekávam ale v pekárničke http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19151&user=5950, len som teraz chcela skúsiť aký bude, keď sa upečie v rúre. Trošku mi srandovne nakysol ( trochu vyrástol, potom akoby sa zastavil, a potom znova narástol, takže v reze vyzeral akoby som ho v strede stiahla ... no ťažko sa mi opisuje, zabudla som ho vyfotiť ) , ale je skvelý ,... škoda len, že si ho tak drobec nežiada. ... včera zjedol 1 krajec a keď som sa ho spýtala, či si prosí chlebík, tak mi ako obyčajne zahlásil, že nie. ... takže poputoval do mrazničky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (4.5.2010, 17:06) |
To je škoda, že si ho nežiada, mojej chutil veľmi, ale v poslednej dobe sa mi v ňom robia diery, tak som z toho nešťastná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iva B. (Iffko) ID 3392, mimibazar.sk/iffko (27.3.2010, 15:25) |
adka, takže ešte takto moc moc super chlebik, aj teraz uz vyvoniava a uz som zožrala aj jeden konček este raz diki pa iva |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (29.3.2010, 21:54) |
Ivka, som rada, že chlebík chutí aj vam. A končeky sú najlepšie Krásne veľkonočné sviatky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika S. (moni76) ID 33941 (7.3.2010, 18:53) |
Aďka, musím povedať že super receptík . Je mäkkučký ako páperko manželovi velmi chutí a aj dcerke , kt. nie je bezlepkáčka. Ďakujeme budem ho určite robiť veeeeľmi často. Monika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (10.3.2010, 14:31) |
Ahoj Monika, som rada, že chlebík chutil. Aj ja už robím iba tento a iba v rúre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (upravené 22.2.2010, 8:37) |
teraz vypekavam vacsa sladke, ale urcite vyskusam!! A kolko dni zostane taky spuros?? Dalo by sa to tiez upiect v tych minibagetkovych formach?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.5.2010, 13:52) |
Ja som ho teraz piekla v minibagetkovej forme, naplnila som ich menej ako do polovice a aj tak veeľmi narástli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (24.2.2010, 10:36) |
Ahoj Katka, chlebik je makkucky aj niekolko dni, ale ja ho vacsinou na druhy den odkladam uz do chladnicky a mraznicky. Ale ked ho vyberies a das do hriankovaca na chvilu zohriat, tak je ako prave vybraty z rúry. Dal by sa piect aj v tych minibagetkovych formach, ale napln ich iba tak do polovice, cesto dost narastie. Nabuduce to vyskusam v nich. Diky za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |