Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Chicken savory pie
[ recept č. 23793 zo dňa 21.2.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 250 g hladkej múky + trocha na pomúčenie dosky a valčeka, štipka soli, 150 g margarínu, 3 PL vody__ Náplň: 100 g taveného syra(najlepšie črievko), 200 g strúhaného tvrdého syra, kuracie mäso (z pŕs - ja som použila necelé jedno), necelá konzerva kukurice (cca 200 g ), 200 ml vrecko olív tzn. 70 g olív, vajce veľkosť L, olivový olej, žĺtok na potretie, syr na posypanie (podľa chuti, ja som nešetrila - asi 300 g)
POSTUP PRÍPRAVY
Slávne americké "páje" sa dajú pripraviť na rozličný spôsob, aj na slano. Ja som skúšala slaný pie prvý raz a s náplňou som veľmi neexperimentovala. Pripravíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli. Pridáme tuk a miesime, až kým nám nevznikne hrudkovité cesto(pozn.: ktoré vyzerá, že sa vživote nespojí :)) Aby sa spojilo, pridávame po lyžiciach studenú vodu a stále miesime, až kým nám nevznikne homogénna zmes. Pevné a ťažké cesto sformujeme do gule, aby sa lepšie rozvaľkalo. Prenesieme ho na pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho vaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pričom sa snažíme zachovať okrúhly tvar. Keď ho máme vyvaľkané, do stredu priložíme formu, v ktorej budeme koláč piecť a vyrežeme kus cesta v priemere asi o 4 cm väčší, ako forma (resp. vyrežeme tak, aby cesto asi o 1 cm prečnievalo okraje formy). Zo zvyšného cesta si môžme pripraviť výzdobu - napríklad vrkoče, aké vidíte na obrázku. Cesto je pevné, takže sa s ním dobre pracuje. Cesto necháme vo forme odpočívať a zatiaľ si pripravíme plnku. Medzitým predhrejeme rúru na 220°.Kuracie prsia nakrájané na drobné kúsky opražíme na olivovom oleji a necháme chladnúť. Syr v črievku zmiešame so strúhaným syrom, pridáme kukuricu, precedené olivy. Do zmesi rozbijeme jedno vajce a miešame. Nakoniec pridáme kuracinu. Náplň vylejeme do pripraveného cesta vo forme, okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť. Po cca 10 minútach koláč vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme, kým syr nezozlatne a okraje koláča nebudú zlatohnedé. Dobrú chuť :) |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.2.2010, 12:11) |
To može byt dobrotka ,Lubka my taketo mame radi,niekedy vyskušame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.2.2010, 7:19) |
super receptik,Lubka a ak si fotecku fotila ty,tak klobuk dole ,mne sa veeelmi paci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 (22.2.2010, 11:42) |
fotila som ja, Ďakujem dúfam že bude chutiť, ak vyskúšaš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.2.2010, 16:09) |
sikulkaa urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |