Klaudia R. (kladika) ID 65067 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Pletienky s cesnakovým vrchom
[ recept č. 23368 zo dňa 10.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250g hladkej muky, 250g celozrnnej psenicnej muky, 20g drozdia, 300ml vody, 2PL oleja, 1CL soli, stipku cukru NA POTRETIE: 5PL oleja, 2 struciky cesnaku, sol podla chuti
POSTUP PRÍPRAVY
suroviny na cesto dame zmiesit do pekarnicky. Ja to podla vyborneho napadu Evky (leskot) robim tak, ze po vymieseni pekarnicku vypnem zo zastrcky, neotvaram ju uz a cesto necham hodinu vykysnut- rozdiel medzi tym ci pekaren bola zapnuta, alebo vypnuta som nezbadala. Dalej v obr. postupe:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vykysnute cesto si rozdelime na 8 rovnakych bochnickov- budeme mat 8 pletienok. Kazdy bochnicek este rozdelime na 3 rovnake kusky, a kazdy vysulame do hadika |
![]() |
z troch hadikov upletieme klasickym sposobom vrkocik a konce pospajame, cim nam vzniknu taketo male vianocky :-) |
![]() |
podobne spracujeme aj ostatnych 7 bochnickov. Na 2 plechy si dame papier na pecenie, trocha ho potrieme olejom, a ulozime na kazdy plech po 4 pletienky, a kazdu potrieme zmesou oleja, prelisovaneho cesnaku a soli podla chuti- neminieme cely olej, este budeme potierat po vytiahnuti z rury. Olejom potrete pletienky prikryjeme utierkou a nechame kysnut aspon hodinu- mozte porovnat ako pletienky za ten cas narastli- preto cas na kysnutie neskracujte, celozrnna muka potrebuje dlhsi cas na nakysnutie, aby potom bolo pecivko chutne |
![]() |
pletienky pred nakysnutim....tie vpravo uz kysli asi 20 minut, tie vlavo su akurat upletene |
![]() |
tu uz su pletienky upecene- pri 200 stupnoch asi 15 minut. Po vytiahnuti este horuce znova potrieme olejom. Dobru chut! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Mária S. (Mária.S) ID 82463, mimibazar.sk/marias (5.12.2010, 6:01) |
odkedy som raz vyskúšala,robím stále a tá vôňa pri pečení  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (5.12.2010, 16:13) |
ooo Maria, tak to mam velku radost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 (22.2.2010, 19:54) |
Tak ja som ich vyskúšala! A sú ! Nemajú chybu...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.2.2010, 20:03) |
super, som velmi rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.2.2010, 8:05) |
tak takéto pletienky by sa páčili mojim chlapom, musím vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.2.2010, 23:05) |
aj mojmu chlapikovi sa pacia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (10.2.2010, 22:40) |
Klaudi, to sú ale milé pletienočky a ako pozerám, to je stále ten rozpis prísad, podľa ktorého si ja pečiem chlebík - akurát tú celozrnnú si namiešam z pšeničnej aj ražnej ten mi fakt chutí najlepšie a nahádžem to do pekárne už spamäti ja keď som pred rokom dostala pekárničku, začínala som vlastne na tvojich receptoch - bagety, žemličky, pletienky, aj nejaký chlebík s bylinkami a cesnakom som robila podľa tvojho receptu (len neviem,či som to tam napísala) ..... tiež nechávam dlho kysnúť na plechu, keď robím dalamánky alebo dlhé veľké rožky pre muža - aj hodinu a pol, rúru zapínam až keď riadne podkysnú, potom sú vynikajúce, nadýchané .... si ma potešila, že využívaš môj poznatok s pekárničkou .......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.2.2010, 23:05) |
jasne, ze vyuzivam- treba setrit energiu ....a vykysne to presne tak isto aj pri vypnutej....a podla mna tiez chlieb alebo pecivo s primesou raznej muky je chutnejsie A dakujem za mily komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.2.2010, 22:29) |
jeej Klaudi - som si zamilovala tie Tvoje bagetky a už vidím, že toto bude ďalšia dobrá mňamina od Teba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.2.2010, 23:02) |
budem rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.2.2010, 21:39) |
nedrazdi. akurat som dojedla druhy tanier kuracej polievky urcite vyskusame, ked bude cas. a dufam,ze vydrzim tak dlho cakat,kym vykysne,lebo s tym mam sakravelky problem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (10.2.2010, 21:49) |
ved preto som to tak opisovala ten cas kysnutia, lebo aj ja s tym mam problem, a potom to vobec nieje ono, aj tak divne upecu, citit tam pachut- ono to ten cas potrebuje. najnovsie ked peciem kysnute, tak ked uz napr. zemle dam na plech, prikryjem ich a idem so psom von a ked sa po hodine vratim tak dam piect. dnes mi to kyslo az hodinu dvadsat- a to cesto je uzasne jemne a nadychane.....a ani nevrav, ja som uz nechcela jest, ale nedaj si ked tu pozeras tie dobrotky.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.2.2010, 21:52) |
dobry napad. ale nemame hafana. tak zoberiem na prechadzku aspon manzela,nie? idem umyvat riad,aby ma presla chut na jedlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (10.2.2010, 21:56) |
dobry napad!! ja som tiez umyvala, ale chut na jedlo ma nepresla....ja si idem uz lahnut, zajtra ma zase Julio- pes zobudi o siedmej, tak aby som bola svieza a pripravena do roboty dobru noc!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.2.2010, 21:57) |
tak dobru nocku. ja cakam este na Matka, isiel na stretko s jednym chlapikom,budu spolu vystavovat v marci,tak dojednavaju,spekuluju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (10.2.2010, 22:02) |
aj ja cakam na Ivka, on zase siel hrat fotbal, ako vzdy v stredu ...som bez neho 2 hodiny a uz mi chyba tak nech ti Matko a mne Ivko pridu cim skorej domkov ahoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.2.2010, 21:09) |
pecivko s cenakom na povrchu je velmi dobre.O chuti a kvalite tohto receptu rozhodne nepochybujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (10.2.2010, 21:13) |
dakujem, Lubka, si zlata  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |