. .. .. .. .. .. .
. .

JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI***** - RECEPT 23342

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 28.7.2024 12:32
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****


[ recept č. 23342 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč.

Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je.

URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil.

DOBRE PITIE
<< KURA NA KAPUSTE- Z JEDNEHO HRNCA***** | JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI***** | SPENATOVY PRIVAROK***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.2.2010, 8:53)
Ja šúpem,ty pasíruješ, ja prehrejem,ty sterilizuješ.Hrušky obsahujú menej ovocných kyselín,preto tá citronova,nesterilizujem,len vriace naplním,preto tá sorbová.Nám sa kombinácia ovocia páčila,takže zostanem pri nej. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (10.2.2010, 19:43)
(Y) To je super nápad a bez tej kyseliny by to nešlo a len sterilizovať čo povieš? *-) Určite v lete vyskúšam. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (11.2.2010, 8:30)
Ja robím podobne z jabĺk, ani ich nešúpem, lebo po rozmixovaní to prepasírujem (je to jednoduchšie ako šúpať ;-) ;-) ;-) ). Nedávam žiadnu kyselinu - ani citrónovú, ani sorbovú. A po sterilizovaní mi vydrží aj rok, ak sa nevypije skôr :-) :-) :-) :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 20:33)
Neviem,ale myslím si,že keby sa tam nedala kys.sorbová,že by to plesnivelo,lebo nedáš toľko cukru ako do kompotu alebo lekváru (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu