. .. .. .. .. .. .
. .

JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI***** - RECEPT 23342

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****


[ recept č. 23342 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč.

Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je.

URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil.

DOBRE PITIE
<< KURA NA KAPUSTE- Z JEDNEHO HRNCA***** | JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI***** | Spagetthi AGLIO OLIO, tak teda trosku inak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.2.2010, 8:53)
Ja šúpem,ty pasíruješ, ja prehrejem,ty sterilizuješ.Hrušky obsahujú menej ovocných kyselín,preto tá citronova,nesterilizujem,len vriace naplním,preto tá sorbová.Nám sa kombinácia ovocia páčila,takže zostanem pri nej. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (10.2.2010, 19:43)
(Y) To je super nápad a bez tej kyseliny by to nešlo a len sterilizovať čo povieš? *-) Určite v lete vyskúšam. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (11.2.2010, 8:30)
Ja robím podobne z jabĺk, ani ich nešúpem, lebo po rozmixovaní to prepasírujem (je to jednoduchšie ako šúpať ;-) ;-) ;-) ). Nedávam žiadnu kyselinu - ani citrónovú, ani sorbovú. A po sterilizovaní mi vydrží aj rok, ak sa nevypije skôr :-) :-) :-) :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 20:33)
Neviem,ale myslím si,že keby sa tam nedala kys.sorbová,že by to plesnivelo,lebo nedáš toľko cukru ako do kompotu alebo lekváru (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu