
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
DOMÁCE PEKÁRNE |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) "Pain au Levain" Bread[ recept č. 23300 zo dňa 9.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Pre CHEF STARTER: 1 pohár cmaru, 2 polievkové lyžice vody (ďalej už len PL), 310 g chlebovej pšeničnej múky 650, 3 PL ražnej múky, 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia Pre LEVAIN: 1/2 pohára vody, 1 pohár chlebovej múky, 1/4 pohára ražnej múky, 1/4 ČL sušeného droždia Pre THE DOUGH: 1/3 pohára vody, 1 1/3 pohára chlebovej múky, 2 PL hnedého cukru, 2 ČL soli, 1/4 ČL suš. droždia POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od kamarátky, ktorá žije v USA a je maniak na domácu pekáreň. Názov je francúzsky a znamená v podstate "Kysnutý chlieb". Tento recept je trošku komplikovanejší a zdlhavý, preto je určený skôr pre tých, čo majú radi výzvy v kuchyni. Celá príprava chleba trvá cca 17 hodín, ale výsledok stojí naozaj za to! JE to najlepší chlieb aký som zatial jedla! Podrobný postup pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pre CHEF STARTER: Do pekárne dáme všetky ingrediencie pre chef starter. Nastavíme program Cesto a stopneme 10 minút. Potom pekáreň vypneme a necháme cesto "sedieť" v pekárničke 8 až 12 hodín. Ja ho nechávam zvyčajne 11 až 12 hodín. ![]() Po 12 hodinách vyzerá cesto takto. Je to v podstate akoby kvások, cesto je tekuté s bublinkami. Do pekárne pridáme suroviny pre LEVAIN, zapneme program "cesto", stopneme 7 minút, pekáreň vypneme a cesto necháme "sedieť" 3 hodiny. Po 1,5 hodine ho skontrolujeme, ak hrozí, že by mohlo pretiecť, premiešame ho (aby spľaslo). ![]() Na obrázku je cesto po 15 hodinách. Pridáme k nemu suroviny pre DOUGH. Opať nastavíme program "cesto" a zapneme. Keď skončí celý proces miesenia, pekáreň vypneme. ![]() Takt vyzerá hotové cesto pred vybratím z pekárničky. ![]() Cesto je extrémne lepkavé!! Nedajte sa však odradiť, iba sa vyzbrojte trpezlivosťou. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a miesime cca 2 až 3 minúty. Ak je veľmi lepkavé, pridáme 1 až 2 lyžice múky - toto odporúčanie je z receptu, určite budete musieť pridať múky trošku viac - nepreháňajte to však! ![]() Vypracované cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyformujeme pekný okrúhly bochník. Prenesieme na plech s papierom na pečenie, prikryjeme čistou utierkou a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť. ![]() 20 minút pred pečením vyhrejeme rúru na 220 C. Bochníky vyberieme z chladničky a ostrým nožom do nich urobíme hlboké zárezy v tvare kríža. ![]() Bochníky posypeme troškou múky, ktorú do nich rukami votrieme (vmasírujeme :-D ). ![]() Plech s bochníkmi položíme na ďalší plochý plech (to zabráni pripáleniu zdola) a vložíme do vyhriatej rúry na druhú (ak sú v rúre 4), prípadne na prvú (ak sú 3) koľajničku. Pečieme 30 až 35 minút. Na tejto fotke je odfotený môj prvý pokus - s pohľadom na chlieb po nakrojení. Fotopostup vznikol pri mojom treťom pokuse, a vyzerá to tak, že zatiaľ najkrajší výsledok. Všetkým odvážnym prajem dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana P. (zazika) ID 32304 (20.4.2010, 15:59) |
Adi, dnes som uspesne chlebik upiekla. Zacala som vcera vecer. Je vyborny, zatial mi chutil najviac z chlebov, co som doteraz jedla ![]() Urcite ho onedlho znova upeciem ![]() zaza_na |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (20.4.2010, 21:40) |
jeeej, ahoj zazi! to som velmi rada, ze ti chlebik chutil ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (10.2.2010, 21:33) |
vyzera super, uz som o takomto postuper pocula- ale s raznou mukou, a laka ma to vyskusat... v podstate ten postup nieje tak strasne komplikovany- staci si najst par minut na zapnutie a vypnutie pekarnicky ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.2.2010, 23:45) |
klaudia, aj tu ide razna muka, i ked len na doplnenie psenicnej ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (9.2.2010, 13:12) |
vyzerá nádherne,len tá príprava ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.2.2010, 10:13) |
Vyzera krasne,takyto som ešte neskušala,ale asi neodolam ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (9.2.2010, 8:45) |
hmm,tak upiect tento chlebik je hotove pekarske umenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.2.2010, 8:12) |
vyzerá veľmi dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Olga F. (honda) ID 29673 (9.2.2010, 12:07) |
šetrite si ruky,keď máte pekáreň,také kysnuté cesto ako vypracuje pekáreň tak ručne vypracujete s námahou a pre pekáreň je to ako sa hovorí s ľavou zadnou ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Halina M. (anilah) ID 93483 (9.2.2010, 7:42) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.2.2010, 6:18) |
domáci chlebík milujem ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |