. .. .. .. .. .. .
. .

Gaštanové pyré - po domácky - RECEPT 23294

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Gaštanové pyré - po domácky


[ recept č. 23294 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka.

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to).
Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť.
<< Ribollita - krémová toskánska polievka | Gaštanové pyré - po domácky | Výborný "alternatívny" guláš - 90 DD - škroby >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milica K. (margoa) ID 23592 (10.8.2010, 21:00)
no milujem taketo zakladne recepty..uz len kravu, gastan v zahrade, cukrovu trstinu a nejakeho dobreho suseda, co robi rum a nemusim ani do obchodu :D |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.3.2010, 21:36)
To som vždy chcela vedieť robiť. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.2.2010, 20:22)
Evka, ty si zlata (L) (L) (L) Dakujem krasne a verim, ze nie len za seba (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.2.2010, 21:01)
Bolo mi potešením, Aďka...keď budeš robiť a podarí sa, daj určite vedieť... držím palce (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.2.2010, 18:19)
Milá Aďka, tak teda reagujem na Tvoju prosbu a píšem recept na gaštanové pyré. Obrázkový postup bohužiaľ nemám, takže bude musieť stačiť aj bez neho. Dúfam, že je aj bez obrázkov recept dostatočne zrozumiteľný.
Ale treba počítať s tým, že z 1 kg gaštanov nebude 1 kg pyré, ony tie potvory šupky tiež niečo zavážia :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu