Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pusinkový ríbezlovník
[ recept č. 23206 zo dňa 7.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 250g poloh. múky, 150g hladkej múky, 200g Heri, cca 2dl mlieka- přimnežene, 1čl sódy bikarbóny, 4žĺtka ak sú väčšie vajka, alebo 5 ak menšie, 1 vanilkový cukor, 50g kr. cukru,- cca 600-800g ríbezlí sneh: 4-5 bielkov, 300g kr.cukru, štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
korpus z cesta upeceme tak na 70%, nasypeme ribezle, zatreme snehom a este asi 45min susime na najnizsom stupni, v mojom pripade aj s pootvorenymi dvierkami
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tento kolacik je bombovo osviezujuci v teplom lete, ale ak mate moznost si ribezle zamrazit, nevahajte, a sup s nimi do mrazaku, aby ste si mohli tuto dobrotku dopriat aj v prostred zimy.\r\nTakze som si z mrazaku vytiahol ribezle a dal na radiator roztopit. |
![]() |
zo surovin si urobime cesto, nechame ho 30min odstat v chlade a na pracovnu dosku si pacneme papier na pecenie |
![]() |
trosku sa s cestom pohrame, a rozvalkáme ho pekne az k okrajom papiera, ak sa cesto lepi na valcek- pomucime ho |
![]() |
a velmi jednoducho prenesieme cesto aj s papierom na peceninie na velky plitky plech |
![]() |
korpus podobkame sparatkom aby sa nevyduval a dame ho piect. Vymixujeme si husty sneh. Do snehu ide 300g cukru, je to dost, ale je treba si uvedomit, ze tam je skoro kilo kyselych ribezli. |
![]() |
ja som korpus piekol 15min, je upeceny tak na 70%, ale mam staru plynovu trubu pred vymenou, takze si vo vasej trube to bude mozno trvat kratsie. |
![]() |
na korpus vysypeme ribezle, ideal je, aby boli co najhustejsie ale aby boli iba v jednej vrstve. z cerstvych sa da tento ideal dosiahnut lepsie, to priznavam. |
![]() |
na ribezle natreme sneh, na staru priesvitnu roztierku po babke nedam dopustit |
![]() |
plech vratime do truby, ale musi byt stiahnuta na minimum, ak mate moznost zapnite ventilator, ak nie, pootvorte dvierka a mozete tam strcit napriklad lyzicku ako ja. Ide o to aby sme na povrchu ususili pusinkoznu hmotu. Sneh by nemal zhnednut ale zostat hrasne bieli a chrumkavy. Tento krok trva asi 45-60min. |
![]() |
tento kolacik vam dava moznost vychutnat si sviezost leta aj v zimnom obdobi vdaka vyvazenej chuti osviezujuco kyselkavych ribezli a chrumkaveho sladkeho snehu na povrchu. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.2.2010, 10:24) |
u nas sa zaklad robi z piskoty,ta sa upecie a potom ako Ty......ribezle a sneh  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (7.2.2010, 19:23) |
Tak presne tento kolacik si z detstva pamatam a je to moj naoblubenejsi mnaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 16:45) |
u nas sa zacal robievat par rokov dozadu, ked nam ho teta doniesla ochutnat. normalne mi teraz prislo az smutno ze som si pozitok z tohto kolacika nemohol vychutnat cele dectvo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.2.2010, 14:05) |
- jeej takéto poznám /teda neviem, či presne toto zloženie cestíčka/ - ale mamina nám to robievala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 16:41) |
no xixi, to mas stastie, moja babka sice pecie, ved je cukrarka na dochodku, ale maminka do kuchyne veru nepachne. Prave preto som sa do toho pustil ja. ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (7.2.2010, 13:24) |
Krásny postup, Michal, si šikovný, len u nás zákusky so snehom nejdú, tak si musím nechať zájsť chuť, no čo už....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 16:23) |
noooo, nastastie je veeeeeeela inych receptov, a ako som pozeral, tvoje recepty Darinka, tvoji doma urcite nehladuju. To ja sa mam este co nachodit cez vykendy domov, aby som si nasporil tolko receptov co mas ty.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (8.2.2010, 17:16) |
To máš pravdu, že nehladujú, akurát som dovarila bryndzáky na synovo želanie, lebo zajtra už odchádza na intrák a príde asi až na Veľkú noc...a ďakujem za pochvalu, snažím sa... ...ale ten Tvoj koláčik by som si dala, lebo ja rada takú kombináciu, asi ho dám urobiť mamine a pochutíme si...a tých receptov je ešte dosť, ktoré by som chcela vyskúšať, ale nestíham a vieš ako to chodí, varím dokoola osvedčené, alebo rýchlo urobené a najlepšie v jednom hrnci, ale vďaka MMB som urobila aj veľa nových...tak Ti želám, nech sa Ti darí v tom pečení aspoň tak, ako doteraz...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.2.2010, 10:25) |
a ako na tie bryndzaky Darinka? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (9.2.2010, 16:55) |
Klasické bryndzové haluška som robila, ja ich robím od oka, aj múku dávam od oka, koľko zemiaky prijmú, lebo vždy sú iné, ani mi na dnes neostalo do roboty, urobila som si šalátik s fetou, aj to bolo dobré...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.2.2010, 14:40) |
jaaaaaaaaaaj bryndzove halusky.Darinka,mne musis polopate napisat ,ja ze nejake bryndzove posuchy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (7.2.2010, 13:05) |
Mňamajz takýto koláčik tiež mám podobný v receptoch ale vyskúšam aj takýto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 15:49) |
ano ano pozeral som ti ho, vyzera famozne v podstate bude mat asi rovnaku chut, neviem ako sa spravalo tvoje cesto, ale moje bolo take do chrumkava  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (7.2.2010, 12:46) |
dnes vecer vyskušame,ribezle nemam ale nahradim ich ostružinami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 15:47) |
noooo, to bude stat za to, ostruziny tiez milujem, problem je v tom ze ich milujeme vsedci u nas a preto sa vsetky spapaju este za surova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.2.2010, 12:01) |
Vyborny kolacik, naozaj taky sviezi. A aky si ty len sikovny, to musi mat mamka z teba radost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 15:44) |
No to ma. Ked som v kuchyni, mudro- nezavadza. Ked dopecem, alebo dovarim, maminka sa objavi a vrhneme sa spolu na hrnce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kamila B. (Sothis) ID 135564 (7.2.2010, 11:02) |
uzasne... taketo letne dobrotky sa u nas doma mozu stale.. obmiename to a snazime sa... ale obdivujem vasu pracu.. hlavne u muza  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.2.2010, 15:40) |
dakujem, ja tam ked tak davam zmes cervenych a ciernych, ked su. Cierne rybezle maju, taku specificku aromu, kolacik je potom este mnamoznejsi. A ake ovocie to tam davas ty na vymenu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.2.2010, 9:47) |
ten mam rada, robime sice trosku inak,ale je to v podstate to iste. len skoda,ze cervene ribezle nam nejak "zakapali"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (upravené 7.2.2010, 21:04) |
No Janka, treba to brat z tej lepšej stránky. Jar je za dverami, treba rychle začať sledovať zahradkárske časopisi, a vybrať si tú najlepšiu odrodu nových ríbezli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.2.2010, 11:54) |
jedine ze na balkone v kvetinaci nasi uz asi nebudu chciet. ale ved ja sa na niekom prizivim, vydrankam lebo tento kolac je ten najlepsi sposob ako sprevadit zo sveta cervene ribezle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.2.2010, 12:02) |
tak tak, inak teraz som si tak pozeral ze podobnych ribezlovych kolacou je tu celkom dost, Ale ajtak si myslim ze najlepsi je ked sa vrch necha iba ususit do chrumkava, a nie upiect do tmava. Ok musim utekat, segra si rozkazala ze chce veterniky, a ja za chvilu musim cestovat do Ba. papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.2.2010, 12:08) |
neries, vela receptov sa tu opakuje,tak nech si kazdy vyberie,ktora verzia mu najviac vyhovuje aj ja si poprosim jeden veternik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |