. .. .. .. .. .. .
. .

Risi Bisi alebo Benátske rizoto - RECEPT 22992

Natalia L. (Natinka22) ID 86833
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.3.2009
Naposledy: 15.6.2024 17:44 včera
Aktualizácia: 4.11.2010 15:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 38
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Risi Bisi alebo Benátske rizoto


[ recept č. 22992 zo dňa  ]


Risi Bisi alebo Benátske rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

5 lyžíc masla, 2 cibule, 300g ryže (naklepšie arborio alebo carnaroli), 100ml bieleho vína, 1liter vriaceho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100g šunky, 100g parmezánu.

POSTUP PRÍPRAVY

Benátske rizoto sa v taliansku pripravuje z čerstvého, práve vylúpaného hrášku...ja som použila mrazený (ako inak :o) v zime) a rizotko je mňaaam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Asi na 2,5 lyžiciach masla oprazíme nadrobno nakrájanú cibuľku.


Prilejeme 1dl vínka a pridáme prepláchnutú ryžu. Počkáme kým ryža vsiakne víno a potom pridávame po cca 2dl vývaru. Stále miešame a keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšie 2dl...takto postupujeme asi 25 minút, alebo kým ryža nezíska crémovú konzistenciu.


Keď je ryža uvarená, pridáme hrášok šunku a zvyšné maslo.


Všetko pekne premiešame a prehrejeme.


Posypeme parmezánom a môžeme papať :o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cinnabon alebo škoricové hniezda s polevou z krémového syra | Risi Bisi alebo Benátske rizoto | Koláčik s jablkami a orechovým cestom obalený v lístkovom cestíčku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2012, 16:13)
zajtra bude na obed. (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.5.2012, 18:26)
Podarilo sa hneď na prvýkrát, robila som z polovičnej dávky, veľmi nám chutilo. (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (3.1.2012, 21:55)
Natálka, super receptík. Dnes som varila na obed a veru rizoto malo veľký úspech. Ďakujem krásne, že môžem takýmito receptami robiť radosť mojej rodinke. (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarina F. (polarnicka) ID 34962 (4.3.2011, 12:32)
vcera som skusala varit,

pretoze kolega si ho priniesol na obed a cele sme mu ho skoro zjedli :D

doma chutilo az az!

dufam, ze dnes po odstati bude rovnako dobre!
ODPOVEDAŤ
Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (27.5.2010, 11:03)
ja mam chut hned sa pustit do varenia a vyskusat hned vsetky tvoje recepty ,-) ,-) take su skvele (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2010, 11:51)
Natalka,opat ma lakas na dalsie talianske rizotko?? :-) :-)v Benatkach som bola,ale rizotko som tam zial neoskusala ;-)ale vdaka tvojmu receptiku mozem vyskusat domka (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (2.2.2010, 12:04)
Mati, to vies, ja som skor na tie rychle a jednoduchsie jedla ;-) na zlozite kreacie som este nedorastla (child7) Prave dojedam zvysky zo vcera a neviem veru, ci nie je este lepsie odlezane (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu