. .. .. .. .. .. .
. .

Kysnutá bábovka s brusnicami - RECEPT 22706

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 132815 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Kysnutá bábovka s brusnicami


[ recept č. 22706 zo dňa  ]


Kysnutá bábovka s brusnicami


POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej muky........... caj,lyzicka soli...........pol kocky cerstveho drozdia,t.j.20g...........170g krystal.cukru........1 vanilka.......tri lyzice rumu alebo rumove aroma......80g roztopeneho masla /Palmarin al. obycajne/........ cca 10-20g masla na vytrenie formy...... nastruhana kora z 2 citronov........... balicek kandizovanej citronovej kory alebo pomarancovej............ 100g susenych brusnic/alebo hrozienok.......... mozme pridat aj nasekane mandle, pistacie......1/4 mlieka.........1 cele vajce........ prask.cukor na posypanie.......babovkova forma

POSTUP PRÍPRAVY

1. Urobime si kvasok, do tepleho mlieka dame lyzicku pol.muky, lyzicu krystal cukru. a nadrobime drozdie,
zamiesame a na teplom /nie horucom!/ mieste nechame vykvasit, aby kvasok zvacsil objem minimalne o polovicu. Trva to tak asi 40-50 minut.
2.Muku do misy preosejeme, pridame cukor, vanilku, sol, nastruhanu koru z citronov a vsetko premiesame, nakoniec spravime jamku a pridame cele vajce. Nechame odlezat kym kvasok nenakysne.
3.medzitym na hrozienka ci brusnice nakvapkame rum a nechame odlezat. Ak mame hrozienka, tie predtym umyjeme a ja ich zvyknem aj krajat aby boli mensie. Mnozstvo davam odhadom.
4.Ked je kvasok hotovy, pridame postupne do muky a miesame. Najprv vareskou, potom mozme mixerom
s nadstavcami urcenymi na miesenie cesta. Vlazne mlieko vlievame postupne. Ked je cesto uz ako tak zamiesene pridame roztopene maslo. Miesime asi 30-40 minut, nie menej, pokial cesto nebude uplne hladke, a nebude sa pekne odliepat od misy. Nemalo by byt ale tuhe, skor take riedsie. Ked sa nam zda cesto uz hotove, pridame hrozienka, brusnice, kandizovanu koru z citrona al. pomaranca a opat premiesime
dalsich asi 5 minut aby sa ovocie vsade dostalo.
5.Formu si vytrieme hojne maslom, ja zvyknem vysypat aj praskovym cukrom. Ano praskovym cukrom a nie mukou, tak ma korka sladsiu chut. Samozrejme kto nechce, nemusi a moze natriet len maslom.
6.vylejeme cesto do formy, opatrne aby sa nedostalo do otvoru v strede a dame ho na teple miesto odpocinut a vykysnut. Toto miesto by malo mat teplu aspon 30 stupnov, no nemalo by byt moc horuce.
Kym mi cesto vykyslo trvalo hodinku a pol. Nemalo by vykysnut viac nez tri centimetre pod povrch formy, lebo nam este pocas pecenia vylezie o nejake centimetre hore a bude precnievat.
7.Predhrejeme si ruru na 180 stupnov. Zariadime sa podla moznosti svojej rury. Ja teplotu pocas pecenia menim a na konci pecenia asi 20 minut necham zapnute len spodne pecenie aby zvrchu nebola babovka prilis hneda a zvnutra surova. Pecieme cca hodinu, mozme aj dlhsie, prip. kratsie.... ale odporucujem radsej dlhsie, nech ma babovka peknu hnedkastu korku. Asi v strede pecenia pridam teplotu o nejakych 20 stupnov.
8.Babovku nechame chvilu odlezat pri este horucej otvorenej rure a potom ju polozime na stol. Nechame trochu vychladnut aby sa nam s formou lepsie pracovalo. Formu parkat poklepeme nech sa z nej pripadne cesto odlepi a opatrne pomalicky formu vyberieme tak, aby sa babovka neposkodila. Ked je vychladnuta, preklopime ju naruby a nechame vychladnut, najlepsie do rana. Nie je zle ani nechat ju odstat niekolko dni. Ja ju nikdy nenacinam este teplu.
9.Samozrejme, kto chce si ju moze pocukrovat prask.cukrom, ked je uz vychladnuta.
<< Milánske rizoto | Kysnutá bábovka s brusnicami | CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu