končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)Jogurtová charlotta s malinami[ recept č. 2244 zo dňa 11.9.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY ROLÁDA: najjednoduchší spôsob na roládu mám od nebohej babičky, ktorá všetky suroviny rátala na hrste. Čiže potrebujete 4 žĺtka * 4 hrste práškového cukru * 4 hrste polohrubej múky * sneh zo 4 bielkov * redší džem na potretie rolády * NÁPLŇ: 1 liter bieleho jogurtu * 6-7 PL práškového cukru * 1-2 PL rumu * malé drobné bobuľovité ovocie * 2 potravinárske želatíny * potravinárske farbivo ružové (vyzeralo to tak krajšie ako keby bola náplň iba biela) POSTUP PRÍPRAVY Charlottky sú nádherné zákusky s jednoduchým postupom, vyzerajú síce trocha zložito, ale nie je to nič ťažké. Iba taká hračička. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Tentokrát sa mi charlotta docela podarila, ostal z krstín iba tento jeden kúsok, tak som ho stihla aj odfotiť :-) Aby ste sa dopracovali k takejto fajnovej dobrotke, treba robiť nasledovné: :-))) 2. Upečte jednoduchú roládu: k 4 žĺtkom pridajte 4 PL práškového cukru a vymiešajte elektrickým šľahačom do peny. Väčšinou to nerobím, ale pri charlottách prifarbím toto cesto žltým potravinárskym farbivom, aby bola charlotta krásna farebná a pekne ukázala vyklopená a prekrojená. Takže ak máte, pridajte zopár žltých zrniečok a dobre rozmiešajte. K vymiešaným žĺtkom pridávajte po jednej hrsti múky s jednou lyžicou tuhého snehu z bielkov. POmaly zašľahajte 4 hrste múky a vyšľahaný sneh, cesto rozotrite na mastný papier na plechu, upečte roládu a horúcu ju zviňte. 3. Polovychladnutú roládu rozmotajte, naplňte redším džemom najlepšie červenej farby, a opäť zviňte do rolády. 4. Roládu nechajte úplne vychladnúť. 4. Do litra bieleho jogurtu primiešajte práškový cukor podľa chuti, dala som asi 7 polievkových lyžíc, trocha potravinárskeho farbiva červeného, aby pekne ukázala, keď ju rozkrojíte, 5. pridajte rum, 6. želatíny urobte podľa návodu na obale a pridajte ju k jogurtovej náplni. 7. Do jogurtu nahádžte ešte nejaké drobné ovocie, ak nemáte bobuľovité, pridajte jednoducho to, čo máte doma v špajzi. Ak máte väčšie ovocie, tak ho nakrájajte na drobné kúsky, aby sa charlotta lepšie krájala. 8. Oválnu misu vysteľte potravinárskou fóliou, roládu nakrájajte, 9. roládkami vysteľte celú formu, 10. a nalejte jogurtovú zmes. Dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa. 11. Na druhý deň odrežte prečnievajúce roládky, vyklopte charlottu na tanier a dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.9.2007, 10:05) | |
už to mám v chladničke..no ,dúfam že aj moje bude taký ..bombastikuš..ako ..Marcelkine!! | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (12.9.2007, 16:45) |
práve ju robím, potom dám vedieť ako to dopadlo, lebo tá vaša vyzerá božský... akurát že držím 90 dňovku ale zajtra si dám |
ODPOVEDAŤ |
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (12.9.2007, 15:15) |
vďaka za recept jednoduché to mám rada super perfiš atď. |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (12.9.2007, 13:20) | |
Macka ,tato moze byt tiez vyborna robila som tu tvarohovo-jahodovu co mas v receptoch a len sa zaprasilo po nej super | |
ODPOVEDAŤ |
Jarka M. (mamka001) ID 16519 (12.9.2007, 13:15) | |
tak tohle jistě vyzkouším.. už se mi zbíhají sliny.. | |
ODPOVEDAŤ |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.9.2007, 10:13) | |
Ďakujem za receptík... musím to vyskúšať..moja ..rodinka..na tie domáce dobrotky..letí--... takže asi na víkend budeme lietať... | |
ODPOVEDAŤ |
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (12.9.2007, 8:07) | |
božinku ten koláč bol vynikajúci, len škoda, že ho bolo tak málo na tak veľa osôb Maminky, tento receptík vyskúšajte, je to neuveriteľné papaničko | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |