Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Sójová nátierka s bryndzou
[ recept č. 22436 zo dňa 19.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* 150g uvarenej sóje /boby/ * 100g bryndza * 50g maslo * 1 cibuľa * 1 ML červená paprika * 1 PL horčica * 2 PL kyslá smotana * trošku soli *
POSTUP PRÍPRAVY
- mňamková pre bryndzožrútov :) ....................... a musím povedať, že táto nátierka mojim babám chutí viacej ako klasická bryndzová s maslom - netuším prečo /ja mám rada obe/ ... ale bez problémov všetko zjedli .............. to len tak naokraj, lebo samozrejme ja varím hlavne pre nich a musím im to dať v takej podobe, aby to chutilo im a nepozerali na to ako "aaa teraz ideme jesť zasa zdravé jedloooo :(((( /............. - to znamená, že si nemožem dovoliť variť jedlá, ktoré si budem jesť iba ja /ani na to nemám čas - keďže chodím do práce, a keď prídem, čaká ma kooopec práce/ a potrebujem hlavne aby to zjedli všetci u nás doma a chutilo im to :) takže tak .....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
- robila som z 1/2 dávky - lebo to nám stačí : - takže uvarené boby si vyšľaháme s ponorným mixérom / alebo nejakým iným zázrakom, prípadne pomelieme/ spolu s kyslou smotanou, horčicou, maslom a bryndzou do krémovej konzistencie |
![]() |
tak |
![]() |
- pridáme nadrobúčko nakrájanú cibuľku a červenú papriku, vymiešame |
![]() |
- podľa chuti možeme dosoliť a éééto vsio - je mooc dobručká, moje deti /vrátane manžela/, ani nevedia, že jedia sóju :))) / |
![]() |
- napatleme na pečivká , chlebíčky a pod ..... ozdobíme nejakou zeleninkou, čo Vám chladnička dá a večera je hotová ................... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.4.2010, 17:18) |
Martinka, takto budem musieť o chvíľu variť novú sóju čomu sa veľmi teším . Nátierka mizne jedna-dve. Je výborná, ďakujeme za tip.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.4.2010, 19:30) |
Irenka - veľmi ma tešíííí - tý nátierka je taká nadľahčená, keď sa tam pridá tá sója - však ? - mojim tiež veľmi chutí - ja som zasa dnes pre zmenu varila cícer - a fakt sa ho neviem dojesť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | veronika r. (venora) ID 67574 (19.1.2010, 23:25) |
no výborne na toto som čakala ...ja bryndzovú nátierku milujem. len mi je ťažká a so sójou ma to nenapadlo si odľahčiť. Neviem vlastne prečo, keď cícerovky robím všelijaké. A ešte jeden tip, Martinka, keď si rozbehla SÓJOHODY . moja mamka robievala svojho času vynikajúce sójové fašírky z bôbov , viem, že ste tu už dievčatá robili všelijaké, ty myslím aj hrachové, ale sója má tu výhodu, že nemá svojskú chuť a ak ju dobre ochutiš môžeš ju vydávať za mäsko.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 6:48) |
Ďakujem Veronika - no niekedy stačí kúsok inšpirácie a nápady sa hrnú samé, ako si obohatiť jedálniček. Samozrejme sóju nejem každý deň - podľa mňa všetkého veľa škodí - takže všetko s mierou i so sójou a pod. Cícer patrí tiež k mojim mooc obľúbeným - a v podstate i ten sa tu dá zapracovať namiesto sóje. Sójové fašírky tiež poznám, robievam ich podobne ako tie práve spomínané hrachové fašírky, ktoré mám v receptoch - a tie sójovky sa u nás zatiaľ stretli iba s pozitívnym ohlasom. A máš pravdu - sója má mnoho podob a možeme ju použiť ako len chceme Sójohody - super názov /si zlatá / - no, ja som moooc lenivá variť sóju, ale občas sa k tomu dokopnem /chcelo by to pravidelnosť/ a potom sa z nej vytešujem Keďže som ju tiež dávno nevarila /uspokojila som sa s kupovanou v konzerve v poslednom čase/ - tak som rada, že ju teraz mám uvarenú a možno sa niekto iný tiež takto nechá inšpirovať a zaradí ju do svojho jedálnička, lebo ja tiež poznám veľa ľudí, ktorí na sóju pozerajú ako na pavúka - už len preto , že sa spomína v súvislosti so zdravím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.1.2010, 22:07) |
Aj ja chcem urobiť nejakú nátierku, len ešte neviem akú a keďže som kúpila slané nátierkové maslo, tak som ho zmiešala s vajíčkami a cibuľou, ale keď dojeme, tak vyskúšam, možno aj túto...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 6:34) |
nátierkové maslo milujeme v akejkoľvek podobe /aj v zmiešaní so sójou namiesto vajíčok/ - ono tento receptík je možno skor na inšpiráciu, niekedy stačí iba nápad a už potom si človek prisposobí podľa seba, alebo vymyslí to, čo jemu šmakuje - keďže u nás bryndza veľmi ide , tak toto je jedna z tých, ktorú robievam a chutí im  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (19.1.2010, 20:36) |
Tak dnes som dievčence prešla pol západného Slovenska pre tieto vaše dobrôtky,Pezinok,Senec Bratislava a v každom meste som zohnala niečo -bulgur a soj.bôby až na ceste domov -normálne problém bôby už sa kúpajú Aj bulgur som zohnala!!!!!!!!!!!!! Tak hor sa na zdravú stravu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 20:48) |
jeeemine, Ty si šikovnica - veď Ty si mala normálne preteky za zdravou stravou - ale je fakt - to verím, ja tiež koľkokrát kupujem na etapy - lebo u nás som napr. nemohla zohnať celozrnnú múku - asi v HC netreba Bulgur dostanem bežne v Kauflande a sóju aj v Jednote - teda aspoň u nás býva - ale niekedy nič  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.1.2010, 20:15) |
jeeeje...bryndzova kralovna sa realizovala... mnam, veru by som sa nechala ponuknut. mala som zalusk na akciovu bryndzu v lidli,ale zufalo vypredane... vsak nemas vyslancov,co pre teba vykupuju vsetku bryndzu az tu na vychode?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 20:44) |
- vieš, že ja bryndzu ráád - a v tejto kombinácii - mňami . Si predstav u nás tá akciovka bola - a celý kopec /ale ja som ešte zásobená takej pravej z koliby skoro a tá má božskú chuť / |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.1.2010, 20:47) |
jasneee, deva slovenska na bryndzi odchovana ved aj my ju zboznujeme, mam este nejaku v mrazaku,ale uz len poslednu. teraz ma byt akcia aj v tescu,tak snad vymaknem tam. och,ty si frajerka,ked mas taku skoro-z-koliby juj,niekedy asi pojdeme na naozajstny salas,dat si halusky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 20:51) |
ach jaj - nehovor o haluškách - vypadá to tak, že asi zajtra urobím /ale uvažujem zjednodušenú verziu - špenátové s bryndzou a kyslou smotanou / bryndze som nejak veľa vytiahla z mrazničky - tak treba spotrebovať - lebo ja ju iba tak s lyžičkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2010, 20:13) |
a ako to chuti,bryndzovo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 20:42) |
Ľubka - chutí podobne ako klasická bryndzová nátierka s maslom, akurát - hmm taká odľahčenejšia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (19.1.2010, 20:13) |
Veľmi dobrý nápad Maťka a určite veľmi chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 21.1.2010, 22:14) |
Ivetka - nápadík nie je moj iba odkukaný z mojej knižočky a podobnú robievala mamina a bolo by škoda nevyužiť tú sóju keď som si ju navarila - a vobec neľutujem, lebo nátierka je supeeer, a predstav si , že i keď moje malé bryndzu na všetky sposoby milujú - zrovna tá nátierka /klasická s maslom/ im moc nejde dolu krkom .... a túto so sójou mi zjedia bez problémov, neviem čím to je, ja mám rada obe...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (19.1.2010, 19:16) |
Maťka sóju nemám myslíš že by mohol byť aj cícer ?Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 19.1.2010, 20:54) |
Andrejka - Ty si tiež milovník bryndze, že ? ako si pamatám - a kľudne možeš použiť i cícer - /veď konzistencia je to podobná/ - a táto chutí veeeľmi podobne ako klasická bryndzová nátierka, ale je taká ľahšia a zdravšia so sójou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (21.1.2010, 21:03) |
Maťka práve som dorobila túto nátierku ale z cíceru a pridala som aj cesnak, poviem pravdu mala som obavu ako to bude chutiť ale zbytočne, dobrota to je poriadna som zvedavá čo mi dievčence na ňu povedia ráno.Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 21.1.2010, 22:13) |
no super Andrejka, to som rada - presne tak - cesnačik je tam ako stvorený a s tou sójou je to moooc podobné ako s cícerom, lebo sója má neutrálnu chuť, tak sa s ňou vobec do budúcna nemusíš obávať, ak by si ju niekedy chcela vyskúšať Ja sa tiež iba učím variť tieto jedlá, i keď veľa som už zaradila do jedálnička - túto pomazánku nám robievala moja mamina - teda podobnú , lebo doma sme v záhradke pestovali sóju /síce najčastejšie sme ju jedli takú pečenú na plechu so soľou ako chuťovečku namiesto orieškov/ - ale obľúbila som si ju, lebo tým, že má tp svoju neutrálnu chuť, pripravíš z nej kadečo, dochutíš čímkoľvek... niekedy stačí kúsok inšpirácie Dúfam teda , že i bude chutiť na raňajky A na cícer Andrejka nedám dopustiť tiež - to je jedna z mojich ďalších srdcoviek  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |