Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Sójová nátierka s droždím
[ recept č. 31507 zo dňa 12.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150g uvarených sójových bôbov, olej, 1 menšia cibuľa, môže byť aj mladá, 2 kocky droždia, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, olivový olej, 1 KL horčice
POSTUP PRÍPRAVY
Na túto nátierku som sa chystala už veľmi dlho, ale vždy som si zabudla uvariť sójové bôby, ale konečne tento týždeň sa mi to podarilo, je ozaj výborná, to droždie jej dodalo veľmi lahodnú chuť. Postup je veľmi jednoduchý:
Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým nezačne voňať. Potom odstavíme, osolíme, okoreníme a zmiešame s rozmixovanými sójovými bôbami. Dochutíme horčicou, petržlenovou vňaťou a olivovým olejom. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!. |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 20:39) |
super zasa nieco z droždím ja som sem dnes dala natierku z droždia a tofu syrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 18:29) |
Ďakujem, Mirka, videla som a určite vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena K. (EMALA) ID 11458 (9.2.2011, 20:22) |
Darinka včera som robila tuto senzačnú nátierku všetkym velmi chutila. Dnes som musela robiť repete !!! Vdaka za nápad dať uvareny cícer a sojové bôby do mrazničky!!! Aké jednoduché že ma to skôr nenapadlo! Teraz môžem robiť tieto dobrôtky častejšie...Pa pa Alena  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 18:29) |
Alenka, som veľmi rada, že ste si tak pochutnali, domáce nátierky sú predsa len najlepšie a hlavne vieme, čo do nich dávame.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (anumati) ID 64242 (22.11.2010, 23:11) |
toto znie fakt vynikajúco. Určite vyskúšam. Keďže sa sója, cícer a fazuľa varia dlho, tak si vždy navarím do zásoby a mám to v mrazáku. Ja robievam pomazánku z červenej fazule - len tak hodím fazuľu do mixéra so soľou, nejakým korením podľa chuti a lyžicou kečupu. Po rozmixovaní prihodím trošku cesnaku (fakt až na záver - nedávať cesnak do mixera, lebo je to potom strašne cesnakové) A je to super rýchle, keď už neviem čo urobiť. Mrazák to istí... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.11.2010, 16:11) |
Ďakujem Janka, vyskúšaj, je veľmi dobrá. Inak pomazánku z červenej fazule robievam aj ja, mám v receptoch, môžeš sa pozrieť, jedna je podobná Tvojej (ešte prilejem trošku olivového oleja) a mám tam ešte jednu so zeleninou. Tiež mám veľmi rada tieto strukovinové pomazánky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.9.2010, 20:59) |
Natierka urobena a okostovana.je velmi prijemnej chuti.Skvela,lahka a lahodna odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2010, 19:54) |
Tak to ma veľmi teší, Ľubka!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (12.9.2010, 14:32) |
tiež mám už dlhšie v mrazničke uvarené sójové bôby, ktoré som mienila dávať do polievok, ale moja , takže túto nátierku určite urobím, lebo drožďovú obľubujeme. Vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:40) |
Vierka, tak dúfam, že bude chutiť tak ako mne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.9.2010, 13:35) |
Uz sa tesim,ako vyskusam Darinka .Boby mam uvarene a kocku drozdia dokupim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:39) |
Som zvedavá, čo na ňu povieš, skoro chutí ako pečeňová paštéta.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.9.2010, 19:37) |
vyskusam a isto napisem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |