Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Rajčinová polievka s ryžou a trhanými haluškami z pšeničných klíčkov a krupice
[ recept č. 22361 zo dňa 17.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* 1 vajíčko * caa 3 PL detská krupica *caa 2 PL pšeničné klíčky * trošku soli
POSTUP PRÍPRAVY
- nebudem dávať recept na rajčinovú polievku - tých je tu dosť, skor chcem dať do pozornosti závarku do polievok - ktorú ja používam takmer do všetkých polievok /hlavne zeleninových, i do klasickej rascovej i do cesnačky, moje deti to jedia od malička. ..................Možno pre niekoho neobvyklé, že momentálne do rajčinovej, ale ja do nej dávam ryžu /tak pripravovala moja mamina nám/ a tieto trhané halušky, nerobíme so syrom ..... K tým klíčkom : - sú veľmi výživné, obsahujú bielkoviny, vitamíny B, E, kyselinu listovú a kooopec iných výživných látok
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
- takže - potrebujeme 1 vajíčko :) |
![]() |
- k vajíčku primiešame detskú krupicu a klíčky a trošičku soli ... množstvo ktoré som uviedla, samozrejme závisí od veľkosti vajíčka |
![]() |
- vypracujeme rukou takéto cestíčko plastelínovej konzistencie - také makšie |
![]() |
a prstami trháme halušky veľkosti hrášku do vriacej polievky /akejkoľvek/ ... ak by sa lepilo - opláchneme ruky a pokračujeme ďalej ... je to inak veľmi rýchlo |
![]() |
- necháme caa 2 min povariť a hotovka ... sú výborné a veľmi zdravé / vyskúšajte dať na začiatok dať iba 1 PL klíčkov a zbytok krupice, aby ste vedeli akú to má chuť ... my sme si ich obľúbili, tak už to dávam v približne rovnakom pomere/ |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Linda G. (lindulak) ID 39100, mimibazar.sk/lindulak (11.4.2011, 14:11) |
jej, to je dobrý nápad. ja malej sypem pšen. klíčky do jogurtu - teda ona sama a to sa jej na tom páči A takéto podobné haluštičky robím z detskej krupice a špaldovej celozrnnej krupice - miešam jedna k jednej. Tiež dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.4.2011, 20:17) |
pšeničné klíčky sú super a je je ozaj skvelé, že to bombá len tak s jogurtom - ja som si ich tiež zvykla hocikde primiešavať a zatiaľ s úspechom, nebol problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (25.8.2010, 13:20) |
Matka,tak teda už mam aj polievku na zajtra , super vidiš ako som ti pisala komentar , na už viac receptov, tak našla som aj super polievku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.8.2010, 13:23) |
no vidíš, idem ju dnes aj ja robiť - a už si skúšala túto závarku ? .. lebo hlavne preto som dávala ten recept - ja kŕmim malé s nimi od mala - ale to netvrdím, že každému takto zachutí - povačšinou každý robí so syrom, čo u nás teda vobec nemusí tak byť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (11.2.2010, 18:05) |
martinka dnes som robila hráškovomrkvovú polievočku a dala som do nej tieto halušky,dala som len jednu PL klíčkov,ale nabudúce dám kľudne viac,veľmi nám chutili,aj chlapcom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.2.2010, 18:09) |
Ďakujem Martuška - som rada, že tie halušky chutili ..... / a zároveň možeš mať trošku lepší pocit, lebo sú veľmi zdravé / .. ja som preto napísala, že radšej na skúšku 1 PL, aby sa zistila chuť halušiek - lebo samozrejme nemusí to chutiť každému, u nás už v pohode miešam v pomere 1:1 a chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (17.1.2010, 20:49) |
ja robievam krupicové halušky ,vymiešam len vajíčko s krupicou a štipkou soli v tanieri a vydličkou odkrajujem halušky rovno do vriacej vody .Sú naše najobľúbenejšie v každej polievke.Ale veru klíčky ani nič iné som do nich neskúšala dávať.Žeby som skúsila novú variantu ?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 20:52) |
no je to veľmi podobné - iba s pridaním klíčkov /ja som tiež robievala kedysi iba tak ako Ty - s krupicou, teraz už iba s klíčkami/ má to samozrejme takú svoju chuť, ale nám chutia a sú veľmi zdravé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (17.1.2010, 14:45) |
Martinka,tak toje dobrý nápad,musím to s vyskúšat,ešte som klíčky nekupovala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 16:08) |
no - je to trošku iné samozrejme, ale nemusíš zrovna do tejto polievky, ja ich používam aj v zeleninových - daj zo začiatku na skúšku iba 1 PL klíčkov, ako Ti to bude chutiť, tiež som tak na začiatku robila, ale moje baby sú už zvyknuté na túto chuť, tak ja už dávam približne v rovnakom pomere s krupicou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (17.1.2010, 14:25) |
Maťuš, kde kupuješ klíčky? Inak, mojim a okrem ryže, vločiek a písmenkových cestovín v rajčinovej chutí tarhoňa Normálne hodím za hrsť iba tej cestoviny tarhone do polievky a uvarím...je to perfektné A tvoje haluštičky určite vyskúšam, len musím tie klíčky kúpiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.1.2010, 14:36) |
ja som parkrat kupila taketo http://www.bio-obchod.sk/produkt-436/psenicne-klicky.htm normalne sa mi zda v tescu alebo v kauflande |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:36) |
Ahoj Marika - ja som tiež kedysi začínala s tarhoňou do polievok, teraz robievam s týmito haluškami /hlavne kvoli tej výživnej zložke čo obsahujú/, takže tarhoňa u nás už jedine iba ako príloha, ktorú mimochodoom zbožňujeme všetci doma - no pšeničné klíčky dostaneš asi v každom obchode - ja bežne kupujem v COOP Jednota - sú veľmi lacné, balíček stojí caa 0,30€ - určite aj v Kauflande aj v Tescu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marika S. (finka) ID 64179 (17.1.2010, 14:40) |
Musím veru pokukať...pravdupovediac som po nich nikdy nepátrala... Ale počula som, že je to zdravá papanica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:42) |
no ja som o tom na začiatku tiež ani nevedela, že také niečo existuje - ale objavila to manželova teta, keď som išla po materskej do práce a ona nám istý čas varovala deti, kým sme dostali školku a raz na mňa s tým vyšla, že aha a takéto nevaríš ??? - tak odvtedy varím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 13:35) |
Aj moja babka varievala pardajkovu polievku s ryzou.Bola dobra,mne vsak chutila iba v den ked sa uvarila.Potom ryza velmi napucala a polievka bola veeeelmi husta,musela sa riedit vodou.no a ja do nej davam alebo noky-halusticky alebo najnovsie opecene tofu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:14) |
noo, veď ja tam tej ryže dávam iba na postrašenie a na chuť iba 2 PL - viem čo urobí ryža v tejto polievke - ja som skor chcela poukázať na tie pšeničné klíčky v haluškách  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:14) |
každý máme niečo Emi - ja cestovinu do polievočky málokedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.1.2010, 14:34) |
ale vsimla si si ako tu cestovinu nazvali ? my s muzom sa na tom stale smejeme ked mu pisem zoznam na nakup ze hostina tarhona plus normalna tarhona  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:38) |
- no asi kvoli tomu, aby sa to dalo rozoznať podľa názvu - my doma tomu hovoríme mrvenička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.1.2010, 14:39) |
ved aj podla mna je to mrvenicka... nechapem ako k tej tarhoni prisli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |