
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Krém Karamel[ recept č. 22217 zo dňa 12.1.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie potrebujeme: 100 g krupicového cukru, 40 g múčkového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, 200 ml mlieka, 160 ml 12% smotany, 1 vanilkový lusk POSTUP PRÍPRAVY Krupicový cukor nasypte do hrnca a prilejte 30 ml vody. Dajte variť na najvyššiu teplotu a za stáleho miešania nechajte hmotu stmavnúť do svetlo hnedej farby. Karamel ihneď rozlejte do na dno porcelánových misiek alebo nízkych malých hrnčekov. Do každej misky len slabú vrstvu. V mise rozšľahajte múčkový cukor s vajcami a žĺtkom. Mlieko so smotanou priveďte k varu a vmiešajte do neho dreň z rozrezanej vanilky. Premiešajte a odstavte. Smotanovú zmes postupne vmiešajte do vyšľahaných vajec s cukrom a prešľahajte. Na dno pekáča rozprestrite vlhkú utierku a postavte na ňu misky s karamelom. Naplňte ich po okraj krémom. Potom do pekáčiku prilejte toľko horúcej vody, aby siahala do 2/3 formičiek, a vložte do trúby predhriatej na 150 stupňov C. Pečte asi 20 minút tak, aby bol krém pevný, ale nie tuhý. Hotový krém vo formičkách zložte s plechu a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny vychladiť. Pred podávaním krému uvoľnite po obvode misiek tenkým ostrým nožom a opatrne ho vyklopte na tanierik. |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.1.2010, 19:46) |
to sa varilo minuly tyznen na Nove ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |