Eva Š. (eva333) ID 10128 |
 |
Oblasť: Topoľčany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.1.2007 |
Naposledy: 13.1.2020 21:18 |
Aktualizácia: 13.6.2015 10:56 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Kinder mliečny rez -skoro ako originál
[ recept č. 22173 zo dňa 11.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny som použila z môjho receptu na tortu , http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2136&user=10128-, nakoľko všade udávali veľa vajec do cesta, čo mi prišlo zbytočne. na cesto: 4x vajíčka***************** - 200g práškového cukru ******************* - 1x vanilkový cukor ************************ 125ml mlieka ****************** 125ml oleja ******************* 250g hladkej múky****************** - 1x kypriaci prášok-******************* štipka soli************** plnka : -2x smotana na šľahanie(ale bohato stačí len 1 smotana na šľahanie) ******************* 1x tvaroh***************** -citr. šťava + kôra ******************* 4Pl medu *-***********************
POSTUP PRÍPRAVY
Najskôr si pripravíme plnku, : -vyšľaháme smotany na šľahanie , potom pridáme ostatné suroviny a zamiešame spolu-. dáme do chladu.
.Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom penu z vajec, cukru a vanilk. cukru.
Mlieko zmiešame s olejom- a múku zmiešame s kypr. práškom, soľou. .
Striedavo v dvoch fázach do peny zapracujeme tekutinu a sypkú zmes ( na 1. stupni šľahača).
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie , pečieme vo vyhriatej rúre: pri 175 st. 20 minút a potom
pri 150 st. 10 minút
upečený korpus necháme 10 minút chladnúť, potom stiahneme papier na pečenie, korpus rozrežeme na polovicu. na jednu časť natrieme plnku a nato položíme 2. časť korpusu, dáme do chladu. |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (19.2.2013, 14:41) |
idem urobiť.....napíšem ,ako chutí u nás doma  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia L. (Lucqaa) ID 108180 (20.2.2010, 22:36) |
Evka chcela by som sa spýtať koľko toho tvarohu tam ide 250g alebo 500g ... predpokladám, že tam ide jemný nehrudkový tvaroh... no určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva Š. (eva333) ID 10128 (20.2.2010, 23:20) |
ja som dala jemný tvaroh, klasicky, čiže 250g, ale záleží na Vás aký máte radi, niekto dáva hrudkový, nám v plnke chutí viac jemný, robila som cesto do tejto obdlžnikovej formy http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=164601 takže tam jeden tvaroh stačil bohate, nakolko som dala potom korpus napoly. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva Š. (eva333) ID 10128 (11.1.2010, 22:01) |
dajte potom vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (11.1.2010, 19:44) |
v sobotu vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |