Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky. |
|
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj. |
|
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť. |
|
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. |
|
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. |
|
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste. |
|
7. Na krém naukladajte keksy. |
|
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém. |
|
9. Banány zakryte zvyšným krémom, |
|
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. |
|
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Brodská K. (dievcina) ID 6624, mimibazar.sk/dievcina (26.11.2007, 20:29) |
Dnes som túto pochúťku vyklopila v formy a bola vynikajúca Ďakujem Marcelke za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (26.11.2007, 16:41) |
V sobotu som tento krém robila, chutí naozaj výborne. |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela Z. (michy) ID 20515 (25.11.2007, 19:24) |
Aj ja som robila dnes tento super zakusok. Robila som prvy krat so zelatinou a supeeeeeeeeeeeeer urobim aj nabuduce |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela V. (misik) ID 5014 (25.11.2007, 19:00) |
Ja sa tiež pripájam, tento zákusok je fakt vynikajúci. |
ODPOVEDAŤ |
| Táňa Č. (tanulka75) ID 24356 (25.11.2007, 18:27) |
je to super zakusocek , nema to chybu , dalsie kilecka hore |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela V. (danielle) ID 13528 (24.11.2007, 15:57) |
Mne priniesol recept manzel, no pobabrala som to s tou zelatinou Staci len 20g, su totiz balenia aj po 50g a to je vela. Jedina zradna vec moze byt len ta zelatina ... |
ODPOVEDAŤ |
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (13.11.2007, 12:23) |
Robila som minulý týždeň. Na to, že som začiatočník a prvýkrát som robila so želatinou, bol "eňo ňuňo" . Je to fakt úžasný zákusok, všetkým chutil, dávali si "dupľu" niekoľkokrát. Určite ho urobím aj na vianoce. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (11.11.2007, 20:25) |
SUPER MAŠKRTA PRE VŠETKÝCH, jednoznačne VYNIKAJÚCE nemám slov |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.11.2007, 20:27) |
Ahoj Maťka, bohužiaľ nestíham odpovedať na dotazy , ale teším sa, že sa Vám dezert podaril a že ste boli hviezda dňa |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.11.2007, 17:08) |
Ahojky babenky!!! Ja už mám roztopený ten krém a zajtra sa pripravujem na druhú fázu... len sa chcem opýtať, koľko gramovú želatínu ste dávali??? Pani Marcelka používa takú želatínu, ktorú u nás už akosi nepredávajú, takúto mám jednu doma, ale je po záruke a má 20 g, tak teraz neviem, kúpila som iné tiež 20 g, či dať celú alebo len polku??? A ešte taký dotaz, tiež ste rozpúšťali tú želatínu ako pani Marcelka, môžu sa tak všetky??? Ďakujem za odpovede, ak nejaké prídu, už teraz |
ODPOVEDAŤ |
marie m. (mmatuli) ID 24413 (6.11.2007, 14:01) |
Dělala jsem na víkend na rodinnou oslavu a SUPER!!! všichni chtějí recept Takže díky Vám jsem byla za |
ODPOVEDAŤ |
| Martina D. (martyinka) ID 7649, mimibazar.sk/martyinka (5.11.2007, 15:19) |
Marcelka aj my sme ju cez vikend robili a je to naozaj fantázia... Ako naschvál prišli 3 návšzrvy tak sa nám z nej veľa nezvýšilo... takže opäť čoskoro tento recept zopakujem vďaka za super receptíky |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.11.2007, 20:27) |
Maťka, pre tri návštevy by som musela urobiť minimálne dve , neviem čím to je, ale k nám chodia návštevy čoraz hladnejšie a hladnejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela E. (misatnyj) ID 20629 (4.11.2007, 18:16) |
Suuuper koláčik u nás ho včera "piekol"manžel na takú menšiu rodinnú oslavu 17ludí Všetci ho vychvaľovali do nebies -mužíček obdržal -řád zlaté vařečky .Marcelka vďaka za chutnučký receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.10.2007, 12:51) |
prosim prosim konkretnejsie info k tej zelatine... hladala som ale nikde som nic podobne nevidela... a kedze z obrazku neviem vycitat vyrobcu tak ani neviem na co sa mam pytat |
ODPOVEDAŤ |
Eva R. (pruzinka) ID 22906 (29.10.2007, 7:46) |
Marcelka. Skvelý koláč!!!!!! Ja som miesto keksíkov použila celiatické piškóty, nakoľko neterka trpí touto chorobou a myslím, že to vyzeralo veľmi pekne, lebo na tácke tie piškóty vyzerali ako nohy. Takže pre nás to bola stonožka. |
ODPOVEDAŤ |
| Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (21.10.2007, 21:25) |
Aj ja som ho vyskúšala urobiť tento vikend, spapal sa raz - dva..ja som pouzila práškovú želatinu Dr.Oetker a bolo to ok..dala som celú, ale kľudne by stačila aj polovica..bolo to tuhé už ked som davala poslednú vrstvu |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.10.2007, 20:37) |
Ahojte, tak už aj ja patrim k tým šťastlivcom, ktorí túto lahôdku urobili. Mne sa síce taký jednoduchý zase nezdá, ale výsledok je fantastický Len keď som návšteve vymenovala z čoho sa to skladá, tak ženská časť takmer odpadla - nie je to práve najdietnejši "kúsok". A ešte talý "technický" detail - ja som z tej práškovej želaťiny dala asi len 3/4 a pred krájaním som to mala asi 20 min v mrazhničke. A úplne to stačilo - keby som dala celú, asi by to bolo pevnejšie. No proste - zážitok! Ďakujeme a čakáme na ďalšie dobrôtky... |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (12.10.2007, 13:34) |
Marcelka, aké keksíky si použila. Vyzerá úžasne. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.10.2007, 15:08) |
Zdeni, použila som BB keksy.papa |
ODPOVEDAŤ |
Dana S. (Paťko) ID 22027 (11.10.2007, 10:33) |
Kolacik je uzasny a najma velmi jednoduchy . Prvykrat som nieco robila so zelatinou, preto som bola velmi rada, ze ste mali odfotene vrecusko z nej. Na trhu je vela druhov, ale ked to clovek nevie pouzit.... Este raz vdaka za super receptik |
ODPOVEDAŤ |
| Dana K. (Kuchtik) ID 23636, mimibazar.sk/kuchtik (7.10.2007, 18:25) |
Aj my sme ho vyskúšali. Je výborný a veľmi jednoduchý. Už je zaradený medzi moje oblúbené recepty. |
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (Evita 76) ID 18507 (30.9.2007, 13:22) |
Marcelka, práve sme dojedli fantastický dezert . Ďakujem za recept . Parížsku tortu milujem, takže toto som musela vyskúšať. Pekný deň . Eva |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |