Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.11.2015, 14:52) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (17.11.2015, 22:45) |
Na Vianoce robím |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta S. (Betie) ID 10530 (16.2.2014, 11:12) |
vyskúšame |
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.3.2013, 8:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (biograd) ID 258929 (17.2.2013, 21:01) |
Dnes som to robila a je to vynikajúce mňaaaam |
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (dzenettka) ID 33460 (16.12.2012, 20:03) |
Tento recept je skvely, robila som ho minuly rok na Vianoce a idem ho robit aj teraz este ze som ho nasla, idem si ho pre istotu ulozit |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (15.11.2012, 22:02) |
Nieje to velmi sladke? Ci zelatina, maslo to stiahne? Ked robim parizsku slahacku - 1 smotana, 1 cokolada - raz som pridala malinko cukru a bolo to az hnusne sladke. |
ODPOVEDAŤ |
Ludmila N. (ludunka1) ID 118749 (15.11.2012, 21:32) |
tak už sa mi to chladí na balkóne a najradšej by som to ZOŽRA"A§ Musím byť silnááááááááááááááá |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (Janus) ID 12314 (30.8.2012, 15:49) |
......robim tie banany v parizskom kreme.....zelatinu som vliala do kremu a mam to riedke...pomooc |
ODPOVEDAŤ |
| Beata B. (Bea36) ID 240236 (14.7.2012, 16:46) |
DOBRY DEN,TATO DAMA JE UZASNA,KLOBUK DOLU....... javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤ |
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (17.2.2012, 20:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
Katarina N. (katinka28) ID 39196 (2.1.2012, 21:54) |
Ďakujem veľmi pekne za skvelý receptík. Manžel sa len oblizoval Aj návšteva ho vychválila, že už dlho takú dobrotku nejedli. |
ODPOVEDAŤ |
Lenka V. (LienkaLM) ID 40389 (11.8.2011, 13:45) |
|
ODPOVEDAŤ |
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (17.7.2011, 22:39) |
Aj mne sa podaril,dakujem za recept a stále čakám na nové recepty a fotky Marcelka chýbaš tu... |
ODPOVEDAŤ |
beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:19) |
Po dlhšom čase som znovu robila úúúžasnéééé. |
ODPOVEDAŤ |
| Erika S. (Webyy.S) ID 6227, mimibazar.sk/webyys (9.4.2011, 8:05) |
Prave som ho dokončila je úžasný ďakujem za skvelý receptík Erika |
ODPOVEDAŤ |
| Mária B. (marianella) ID 41392, mimibazar.sk/marianella (24.12.2010, 14:31) |
ahojte, ja som sa tiež pokusala robiť kolačik, na obrazku vyzera super, ale mne to vobec nezhustlo... mam to celkom riedke a to už je od rana v chladničke tak som to supla do mrazaku a uvidim čo to spravi... a ešte niečo - robila som to presne z tých davok ako je tu napisane, ale vyslo mi to do formy a ešte aj do 4 umelýých poharikov - ktore som dala tiež do mrazaku som fakt zvedava čo z toho bude krasne vianoce vam prajem |
ODPOVEDAŤ |
| beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:25) |
Recept som robila viac krát a vždy sa podaril. Používam takú istú želatínu ako je v recepte a jediný zádrhel čo sa mohol u Vás stať je že v recepte je napísane urobíme želatínu podľa návodu, kde je uvedené rozpustiť v 1/2 l vody, ale Marcelka následne píše rozpustiť v 2-3 dcl mlieka a nie v tom pol litry. Tak ak ste to rozpúšťali až v 1/2 l tak to mohlo byť riedke. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |