Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky. |
|
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj. |
|
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť. |
|
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. |
|
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. |
|
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste. |
|
7. Na krém naukladajte keksy. |
|
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém. |
|
9. Banány zakryte zvyšným krémom, |
|
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. |
|
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Marika S. (finka) ID 64179 (11.4.2009, 8:28) |
Koláčik sa mi už v chladničke chladí... Tešíme sa, ako ho s manželom Kalorická bomba, ale nevadí Budúci víkend s tým krémom spravím parížsku Ďakujeme za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Sandy C. (sandy) ID 1290 (10.4.2009, 21:16) |
Kolacik som robila vcera (vcera bol hotovy) a je super taky jemny, lahky, nie prilis kremovy ale skor taky penovy, hlavne ked sa trosku ohreje.. pri izbovej teplote na tanierku, vtedy je najlepsi dakujeme za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (bobulaAA) ID 18925, mimibazar.sk/bobulaaa (6.4.2009, 9:34) |
Mnam mnam vyzera to vyborne. .Dobry napad urobim to teraz na velku noc |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (sofiamaria) ID 503, mimibazar.sk/sofiamaria (28.2.2009, 9:42) |
No ja som dnes robila kolacik,ale krem po zaliati zelatiny som mala oproti Vasmu na obrazku riedky ja som ho lievala do formy dufam,ze do vecera stuhne a bude sa to dat jest |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava Pevna (Mirka Pevna) ID 23147, mimibazar.sk/mirkapevna (22.2.2009, 16:45) |
Ahojky, ja som dnes skúšala tento receptík....je to výborné .Len som to mala trošku redšie, dala som 2,5 dcl mlieka ale neviem aký je rozdiel medzi potravinárskou želatínou a tortovým želé.Lebo v tescu potr.žel.nemali.A mala som to iba samé mlieko,žiadny efekt želatíny.Asi je to rozdiel čo |
ODPOVEDAŤ |
| | Sandy C. (sandy) ID 1290 (10.4.2009, 21:15) |
Mirka ja som to robila tiez s klasickym zele tortovym a davala som do mlieka, ale dala som to super silne pol balicka (to je na 500ml) a len do dva deci mlieka a kolacik je super |
ODPOVEDAŤ |
Veronika T. (nikitkaaa) ID 80214 (2.2.2009, 21:14) |
Tuto dobrotu som robila uz 2 krat a vsetci boli nadseni |
ODPOVEDAŤ |
| Vierka F. (Viky76) ID 72941 (31.1.2009, 20:43) |
Marcelka úžasné, ako vždy |
ODPOVEDAŤ |
| daniela f. (aniela) ID 20734 (28.12.2008, 17:35) |
aspon som si pokrajala banány a poliala čokoládou |
ODPOVEDAŤ |
| Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (24.12.2008, 10:33) |
NO ja som to riskla a nedala somtam tu zelatinu a vyslo to... krasne stuhnute mnamkoviteeeeeeeeeeeeeeeeeee, dakujeme za uzasny receptik |
ODPOVEDAŤ |
vladka a. (vladenka2) ID 28931, mimibazar.sk/vladenka2 (21.12.2008, 11:40) |
Ja robim už 2 krát....tentokrat bude na Prvýkrát zabodoval, tak som sa rozhodla aj teraz..... Bol a aj bude opäť ODPORÚČAM HO!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (14.12.2008, 21:37) |
Vážení, tak toto je f a n t á z i a !!! . Dnes sme mali oslavu a tento supiš zákuštek bodoval. Je naozaj výborný . Osviežujúci, ľahučký...odkladám medzi obľúbené recepty. Vďaka! |
ODPOVEDAŤ |
ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (29.11.2008, 18:19) |
ha ha, tak mam v chladnicke ten krem akoze na zajtra ale namem zamok na chladnicke, takze neviem ci mi to vydrzi je to hrozne dobre uz teraz |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (20.10.2008, 12:18) |
..tie tri dni su sice nekonecneee.. ale oplatilo sa pockat.. fantastikuuus dakujem/e EmKa |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (19.10.2008, 0:53) |
..akurat sa mi chladi krem v chladnicke.... a EmKa mala pravdu, ked sa uz raz ochutnaa, neda sa s tym prestat dufam,ze do rana vydrzim |
ODPOVEDAŤ |
| RENATA M. (Alata) ID 56855 (27.8.2008, 6:23) |
Ty keksi mohou být jedno jaké , nebo máte nějakou značku be-be například . |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (6.8.2008, 10:13) |
Ahoj Marcelka, prosím ťa aké maslo máš na mysli - palmarín alebo ceru? Chcela by som vyskúšať tento tvoj recept ale neviem aké maslo použiť |
ODPOVEDAŤ |
Martina O. (Anitram123) ID 6106, mimibazar.sk/anitram123 (3.8.2008, 16:39) |
Marcelka, presne tento recept sa objavil v piatkovej prílohe Pravdy, predpokladám že sa niekto na priživuje na úspechu Vášho receptu............ |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.8.2008, 7:25) |
Tento recept bol cca pred 2-3 rokmi uverejnený v časopise Dobré jedlo, takže dotyčná alebo dotyčný ho má možno odtiaľ |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.8.2008, 17:26) |
to nie je jediný recept z MMB uverejnený v rôznych časopisoch, už som sa stretla s receptami odtiaľto v niekoľkých týždeníkoc, mesačníkoch a tak...., nakoniec aj my sem prispievame receptami z časopisov aj z kuchárskych kníh , ale najlepšie sú aj tak také overené domace recepty za babku, ,,rýchlo a chutne ,, |
ODPOVEDAŤ |
Lívia C. (brouk) ID 18788 (23.6.2008, 14:51) |
urobila som, aj sa podaril. A bol vcelku dobrý i keď som čakala absolútnu bombu. Možno preto, že má taký veľký kladný ohlas. Ale koľko ľudí - toľko chutí. Určite ho niekedy ešte spravím, lebo bol dobrý a mnohým ponúknutým aj chutil, ale ja som asi na iné zákusky. . Ja som od Marcelky robila neskutočne veľa receptov a určite sa budem aj naďalej inšpirovať jej kuchyňou. Veď každému chutí niečo viac a niečo menej. Ale aj tak vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (12.6.2008, 13:26) |
Marcelka, všimla som si, že máš veľmi kladný vzťah k vareniu a pečeniu. Chcem sa len spýtať čo robíš, že máš takú dobrú postavu???? |
ODPOVEDAŤ |
vladka a. (vladenka2) ID 28931, mimibazar.sk/vladenka2 (4.5.2008, 16:10) |
tak aj my prispejeme....dnes rano sme ho ochunali a bol fajn,nič extrémne fantasticke ale chutil nam.pripomína nam to čokoladovy termix s banánom a keksikom...ale chutne.dokonca som si povedala ze kremik budem robit syncekovi ked budeme uz papat ako termix do poharikov od výživy. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |