melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
PARADAJKOVY na spôsob šípkoveho lekváru*****
[ recept č. 21988 zo dňa 6.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mäsité paradajky,kryštálový cukor,badyan,vanilkový struk,klinčeky
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky poumývame,nakrájame,dáme dusiť spolu s badyanom,klinčekmi a vanilkou.Miešame ,kým sa nerozvaria.Teplé rozmixujeme,prepasírujeme,dáme cukor a po dávkach zahusťujeme.Cukru dávam toľko ako mám pretlaku.Hustota má byť asi ako pri mojom šípkovom lekvári.Plníme do čistých malých pohárikov,otáčame dole viečkom. LEKVAR má zvláštnu a zaujímavú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
krájanie paradajok |
|
dokrájané |
|
pridané klinčeky,škorica,badyán |
|
záber zblízka |
|
uvarené,mixuje sa |
|
všetko rozmixované |
|
prepasírované |
|
pridaný cukor,pridala som šťavu a kôru z dvoch pomarančov |
|
v pohárikoch |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Ľubka N. (Lubka72) ID 257646 (7.9.2019, 19:46) |
prosím vas, tie klinčeky a koreniny tam tiež mixujete? to nevyberiete, po uvarení? |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.7.2013, 9:17) |
Fííííha tak o tomto som ešte nepočula ale za skúsenie to určite stojí konečne mi začínajú dozrievať rajčiny na záhrade tak skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (25.7.2013, 19:37) |
domáce paradajky milujem,voňajú slnkom ,aj lekvár z nich bude super |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (23.7.2013, 22:16) |
je zaujímavý,robievam ho roky,aj keď s inými príchuťami a bez gelfixu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21988&user=130989 |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.8.2011, 21:41) |
tak toto musim skusit,šipkový milujem ale toto som este nikdy nevidela a moze to byt dobrééééé |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (29.8.2011, 19:56) |
Śípkovému sa nevyrovná,to je kráľ kráľov,ale aj paradajkový má niečo do seba |
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (6.9.2010, 7:52) |
Melanka,tak o tomto lekváriku som už počula, ale ešte som ho neskúšala. Neviem sa dostať k mäsitým paradajkám. Z tých bežných by to asi nebolo dobré Ale vyzerá parádne!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 6.9.2010, 20:19) |
Tiež robím radšej z mäsitých,ale teraz to boli okrúhle,viac sa potom odparí,ked sa varia,Ivetka.Tiež som ho dákych 10-12 rokov nerobila,ale tento rok na ovocie nie je vydarený,tak som zaspomínala na časy,ked nám na chate dozrievali kvantá paradajok a robila som zo svojich kečup,džús,lečo aj lekvár.Chatu už nemáme,namiesto nej chalupa a o paradajkách z vlastnej záhrady môžem len snívať. |
ODPOVEDAŤ |
zlata d. (luculik97) ID 131193 (6.9.2010, 7:47) |
ako dlho ste ho varili? |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (5.9.2010, 22:55) |
tentokrát som pridala škoricu a pomaranče |
ODPOVEDAŤ |